Verkoop Eneco levert Papendrecht 28 miljoen op

26 november 2019
Verkoop Eneco levert Papendrecht 28 miljoen op

PAPENDRECHT - Op 25 november 2019 werd bekend gemaakt dat Eneco is verkocht aan het Japanse Mitsubishi voor 4,1 miljard euro.
De aandeelhouders van Eneco zijn 44 gemeenten in Nederland, waaronder de zeven Drechtsteden gemeenten.

Papendrecht heeft 0,68 procent van de aandelen in haar bezit, wat dus bijna 28 miljoen euro oplevert voor de gemeentekas.
Per inwoner komt dit neer op ongeveer € 867,-.
Officieel moet de gemeenteraad van Papendrecht nog akkoord geven voor de verkoop, maar aangezien er al eerder groen licht was gegeven, is dit slechts een formaliteit.

Vanaf 2021 wordt in Papendrecht een begrotingstekort verwacht, dus deze financiële meevaller komt goed uit. Naar verwachting zal een deel apart worden gezet en een ander deel worden geïnvesteerd in grote projecten.

Hierover zal nog veel worden vergaderd in de gemeenteraad. Toch moet er voorzichtig met dit geld worden omgegaan, want het is slechts een eenmalige uitkering en het jaarlijkse dividend van Eneco zal komen te vervallen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.