Weinig spanning in de derde ronde van de World Korfbal League

25 november 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In Papendrecht was PKC/SWKGroep opnieuw te sterk voor een promovendus. GG/IJskoud de Beste kon beter partij bieden dan Tempo vorige week, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg met ruime cijfers won. Met name het reboundoverwicht van PKC was beslissend, 81 aanvallende rebounds tegen slechts elf voor Groen-Geel. (Uitslag: 33-24)

Die andere promovendus, Tempo, nam het in Koog aan de Zaan op tegen KZ/Thermo4U. Het werd een lastige avond voor de Alphenaren, die maar liefst veertien minuten nodig hadden om het eerste doelpunt te scoren. De achterstand was toen al dusdanig groot, dat KZ weinig te duchten had van Tempo. In de tweede helft lieten de Koogers de teugels iets vieren, maar van spanning was geen sprake meer en KZ boekte een eenvoudige overwinning. (Uitslag: 32-20)

Dan DVO/Accountor, dat koploper LDODK/Rinsma Modeplein op bezoek kreeg. De Friezen waren tot nog toe de enige ploeg zonder puntverlies, en dat zou ook na speelronde drie het geval zijn. Tot 7-7 gingen beide ploegen gelijk op, maar daarna sloeg LDODK een gat en was de ploeg uit Bennekom gezien. In de tweede helft liep het verschil flink op (18-28) maar DVO kon de eindstand, mede dankzij goals van topscorer Gertjan Meerkerk nog enigszins dragelijk maken. (Uitslag: 23-29)

DOS'46 en TOP/SolarCompleet waren beide niet echt op schot in de eerste helft. Weinig doelpunten en een 9-8 ruststand in wat voor Celeste Split haar 200e Korfbal Leaguewedstrijd was. Diezelfde Split is nog slechts zes goals verwijderd van het record van Suzanne Struik, vrouwelijke topscorer (734 goals). In de tweede helft schoot TOP iets beter, waardoor het een klein gaatje sloeg. DOS'46 was niet meer bij machte dit te dichten en moest toezien hoe TOP de overwinning binnensleepte. (Uitslag: 16-22)

Op zondagmiddag stonden in Delft Fortuna/Delta Logistiek en Blauw-Wit (A) tegenover elkaar. De thuisploeg pakte een aardige voorsprong, maar nadat Thomas Reijgersberg (Fortuna) en Kenny Lauf (Blauw-Wit) het veld met een groene kaart en vijf minuten tijdstraf moesten verlaten, stokte de Delftse doelpuntenproductie. Bij rust hadden de Amsterdammers het gat verkleind tot nog slechts vijf goals. In de tweede helft knokte Blauw-Wit zich terug in de wedstrijd, tot 16-15. Uiteindelijk was het Nik van der Steen die Fortuna naar een gaatje van drie schoot (23-20) en de wedstrijd besliste. (Uitslag: 24-21)

De uitslagen van speelronde drie in de Cashback World Korfbal League:

PKC/SWKGroep - GG/IJskoud de Beste: 33-24
KZ/Thermo4U - Tempo: 32-20
DVO/Accountor - LDODK/Rinsma Modeplein: 23-29
DOS'46 - TOP/SolarCompleet: 16-22
Fortuna/Delta Logistiek - Blauw-Wit (A): 24-21

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.