1200 groep 8 leerlingen proeven sfeer op CSG De Lage Waard

25 november 2019 door Hennie van der Zouw
1200 groep 8 leerlingen proeven sfeer op CSG De Lage Waard

PAPENDRECHT - Afgelopen maandag- en dinsdagmiddag namen er 1200 basisschoolleerlingen deel aan de DLW experience op beide locaties van CSG De Lage Waard. Zo’n 30 basisscholen uit de wijde omtrek gaven hun leerlingen de mogelijkheid om zich te oriënteren op de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Leerlingen uit groep acht volgden tijdens de DLW experience een aantal lessen, zij wisselden van lokaal en kregen telkens les van een andere docent. Zo ervaarden ze alvast hoe het is om lessen te volgen op CSG De Lage Waard. Op de locatie vmbo/mavo konden de leerlingen zelf kiezen welke lessen zij wilden volgen. Zo maakten kinderen op de techniekafdeling een Vogel MacDrive, een bijzonder smaakvol vogelhuis. Swingde het de pan uit in een lokaal waar beatbox en body-percussie werd gegeven en ontdekten leerlingen verderop hoe ze met graffiti een logo konden ontwerpen. De school bruiste door het enthousiasme van de groep acht leerlingen.

Veel leerkrachten van groep acht bezochten met hun hele klas de DLW experience. Opvallend was dat er dit jaar ook veel individuele aanmeldingen waren. Met name uit Dordrecht was er veel interesse. Thomas die ook in Dordrecht woont, volgde de lessen op de locatie vmbo/mavo. Hij maakte naast het vogelhuisje ook zelf een houten dobbelsteen. “Ik vond het heel erg leuk op deze school. Ik houd ervan om dingen te maken. Het lijkt me ook leuk om te leren koken, dat kan hier ook. Dan kan ik thuis een keer voor mijn ouders koken. Ik denk dat ik me wel ga aanmelden bij CSG De Lage Waard.”

André Visser, sectordirecteur van de locatie vmbo/mavo kijkt terug op een geslaagde week.  “Naast zoveel leerlingen op school, hadden we woensdagavond ook een volle aula met ouders die meer wilden weten over onze school. We merken dat er veel interesse is in het Talent XL vmbo dat we vorig jaar zijn gestart.  Het was voor deze groepachters echt een hele positieve ervaring. Lekker een hele middag bezig zijn. En dat is precies wat we willen. Leren door te doen en zo je talent ontdekken en ontwikkelen.”

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: locatie vmbo/mavo (Burgemeester Keijzerweg) en locatie havo/vwo (Vijzellaan).

Foto CSG De Lage Waard: Thomas uit groep 8 maakt een houten dobbelsteen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.