LRC maatje te groot voor Papendrecht

25 november 2019 door Hennie van der Zouw
LRC maatje te groot voor Papendrecht

PAPENDRECHT - Op zaterdag 23 november heeft Papendrecht in de uitwedstrijd tegen LRC een 4-0 nederlaag geleden. Op het kunstgras van sportpark Bruinsdeel in het Utrechtse Leerdam kon Papendrecht de thuisploeg een groot deel van de eerste helft aardig partij geven. Papendrecht kreeg ook de eerste kans. Na goed doorzetten op de achterlijn van Djerrel Saffignani kreeg Jarden van Ek bij de tweede paal de mogelijkheid om de rood-zwarten aan een voorsprong te helpen. Zijn inzet werd evenwel gekeerd door LRC-keeper Mark van Ingen.

In de 12e minuut liet LRC van zich horen. Een vrije bal halverwege de helft van Papendrecht zorgde voor gevaar. Rechterspits Bart Barendregt tikte bij de eerste paal bijna binnen, maar de bal kon van de lijn gehaald worden. Niet veel later was het weer Barendregt, die een kans kreeg, toen hij alleen richting Roy Rijntjes kon. De Papendrechtse doelverdediger werd omspeeld, maar de hoek om te scoren was net te lastig voor de rechterspits, waardoor Rijntjes alsnog redding kon brengen. Aan de andere kant kreeg Jay Luciano twee kopkansen, die hij onbenut liet. Beide kopballen gingen ruim over het doel van Mark van Ingen. In de 30e minuut leek LRC op voorsprong te komen. Na een vrije schop verdween de bal in het doel van Papendrecht, zonder dat die onderweg geraakt was. Vanwege buitenspel werd de goal echter niet toegekend.

In de laatste zeven minuten van de eerste helft sloeg LRC alsnog twee keer toe. Het was Axel van Kordelaar die op links diep werd gestuurd, Roy Rijntjes omspeelde en de bal in de verre hoek schoof. Een paar minuten later zagen de toeschouwers eenzelfde situatie. Opnieuw werd Van Kordelaar weggestuurd, maar werd deze keer in het zestienmetergebied gestuit door Michael van Rooijen. Scheidsrechter Van Dijk beoordeelde, dat de sliding van de rechtsback onreglementair was en wees naar de stip. Vanaf elfmeter was Maikel van de Water trefzeker en zette de 2-0 op het scorebord. Vlak voor het rustsignaal kwam Papendrecht nog een keer goed weg. Na verkeerd uitverdedigen onderschepte Axel van Kordelaar de bal. Zijn inzet kon door de Papendrecht-defensie net voor de lijn gekeerd worden.

Na de rust bleef LRC het betere elftal en controleerde de wedstrijd. De 3-0 viel vrij snel na de rust. Een mooie aanval over de linkerkant werd teruggelegd op de inkomende Arwin van Soest, die met een geplaatst schot Roy Rijntjes het nakijken gaf. Papendrecht kreeg nog enkele kansen om de score te verbeteren. Zo kon Jay Luciano de spanning in de wedstrijd enigszins terugbrengen. Hij won een sprintduel van Coen Horb, maar alleen voor Mark van Ingen lukte het hem niet om te scoren.

In de jacht op een beter resultaat ging Papendrecht nadrukkelijker naar voren spelen. In die fase viel echter de 4-0. Een razendsnelle omschakeling na balverlies van Papendrecht op de achterlijn van LRC zorgde ervoor, dat het middenveld helemaal open lag. Middels een snelle combinatie werd Arwin van Soest vrijgespeeld, die vervolgens de 4-0 hard tegen de touwen joeg. Vlak voor het einde kon Koen Lighaam de eer redden, toen hij alleen richting het doel van Mark van Ingen kon. De LRC-doelman kwam evenwel als winnaar uit het een-op-eenduel. Nadat arbiter Van Dijk voor het einde had gefloten, heerste berusting bij Papendrecht over de terechte nederlaag tegen een ploeg, die beter was.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen (Baars), Kamerling, Goodett, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Tomas de Brito (De Zeeuw), Lighaam, Luciano (Van Wijk).

Onderschrift: Middenvelder Sven van der Net stoomt op, George Tomas de Brito kijkt toe.

Verslag van de competitiewedstrijd van Papendrecht van afgelopen zaterdag en een bijbehorende foto, Beide zijn van Edwin Schreurs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.