Zwembadkaartjes voor jonge mantelzorgers

25 november 2019 door Hennie van der Zouw
Zwembadkaartjes voor jonge mantelzorgers

PAPENDRECHT - In vervolg op de Verwenweek voor mantelzorgers overhandigde wethouder Corine Verver vrijdag 22 november zwembadkaartjes aan drie jonge mantelzorgers.

Tijdens de verwenweek, van 9 tot 16 november, waren er in Papendrecht verschillende leuke en interessante activiteiten voor mantelzorgers. Van een kopje koffie bij de bakker tot een avondje uit in het theater en een workshop mindfulness.

Hierbij aansluitend stelde het Sportcentrum Papendrecht dertig kaartjes voor toegang tot het zwembad beschikbaar voor jonge mantelzorgers. Drie van hen kregen de kaartjes persoonlijk overhandigd door wethouder Verver en directeur Erik Groeneweg van het Sportcentrum. ‘Tijdens een evenement als de Verwenweek zie je hoeveel mensen zich belangeloos inzetten voor de zorg aan anderen’, stelt Groeneweg. ‘Als wij een kleine bijdrage kunnen leveren en waardering kunnen uitdrukken voor die inzet, doen we dat natuurlijk graag.’

De drie jonge mantelzorgers, wie de kaartjes in ontvangst namen, leerden elkaar kennen tijdens de cursus ‘Speciaal voor mij’. Deze cursus was begin dit jaar gestart met 5 meiden en 4 jongens tussen de 8 en 12 jaar die allemaal een broer of zus hebben met autisme of een chronische ziekte. Tijdens de Speciaal voor mij bijeenkomsten vonden de drie uit de Drechtsteden veel herkenning bij elkaar en ontstond een steeds beter contact. Tijdens de cursus maakten ze samen met de andere deelnemers zelf een memoryspel en vertelden ze met foto’s over zichzelf en hun broer of zus. Ook maakten ze tekeningen en posters van hun familie en vrienden en van de overeenkomsten en verschillen met hun broers en zussen. Hoogtepunt voor de deelnemende kinderen was een bezoek aan therapiehond Solo die met hen op een leuke en vertrouwde manier aan het werk ging om nee te leren zeggen. Tot besluit maakten de kinderen bij Suppord heerlijke cupcakes voor zichzelf en voor hun ouders.

‘Ik bedank het Sportcentrum voor het mooie gebaar’, laat wethouder Verver weten, ‘want mantelzorgers verdienen elke vorm van waardering en respect. Daarbij maak ik graag van de gelegenheid gebruik te wijzen op de ondersteuning die mantelzorgers kunnen krijgen. Zo is er naast Speciaal voor mij onder andere ook individuele ondersteuning mogelijk voor jonge mantelzorgers bij Sterk Papendrecht.’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.