Eliza Baas wint bekerwedstrijd Distance Controll 2019

25 november 2019 door Hennie van der Zouw
Eliza Baas wint bekerwedstrijd Distance Controll 2019

PAPENDRECHT - Distance Controll is één van de moeilijkste onderdelen van “Sport en Spel”, het gaat vooral om de concentratie van baas en hond. Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om het geven van de juiste commando’s op het goede moment, géén stress, ieder krijgt de kans om de hond zijn commando’s op te laten volgen.

Het Volgen Links en Rechts, Halt/Sta; het commando Zit, het commando Af/Down. Het Voorkomen en Aan de voet; Het commando Blijven op de daarop aangewezen plaats; Het commando Voor-Uit. De hond wordt 10 meter vooruit gestuurd naar een bepaald vak en krijgt op afstand het  commando Af/Down daarna wordt de oefening afgesloten met het voorkomen (de hond zit hierbij voor de baas) daarna aan de voet (de hond gaat hierbij links aan de voet zitten).

Verder wordt er gekeken naar het algemeen appél over de hond en het gedrag van de hond tijdens het lopen van het parcours over het gehele veld.

Geen van de honden behaalde de maximale 300 punten, verschillende waren er dicht bij. Er wordt streng beoordeeld als de hond plast of poept tijdens het aflopen van het parcours van de commando’s. Bij de V.V.H.P. wordt de hond niet gediskwalificeerd maar krijgt flink wat strafpunten mee, iedere hond moet immers goed uitgelaten zijn voordat er wordt beginnen.

De uitslag van de bekerwedstrijd Distance Controll en de Huldiging

01. Eliza Faas met haar hond Timo: 287 pnt.
02. Paul Hersman met zijn hond Lucky: 285,5 pnt
03. Ingrid den Uijl met haar hond Seamus: 283 pnt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.