Investeren in zonnepanelen op Sportcentrum Papendrecht nog mogelijk: Info-avond op 24 januari in gemeentehuis

22 januari 2019
Investeren in zonnepanelen op Sportcentrum Papendrecht nog mogelijk: Info-avond op 24 januari in gemeentehuis

PAPENDRECHT - Voor inwoners en ondernemers is het nog steeds mogelijk om te investeren in de zonnepanelen op Sportcentrum Papendrecht. Van de 710 geplande panelen zijn er nu ruim 250 gekocht. Er zijn dus nog ruim 450 panelen beschikbaar. Donderdag 24 januari begint om 19.30 uur een informatieavond in het gemeentehuis over de aanschafmogelijkheden van zonnepanelen op andermans dak.

Woningeigenaren, huurders en appartementseigenaren in een VvE meedoen. Ook zakelijke aansluiting kunnen meedoen, zoals ondernemingen, verenigingen, Verenigingen van Eigenaren en kerken. Kortom: iedereen met een kleinverbruiksaansluiting voor elektriciteit kan meedoen als zij wonen of gevestigd zijn binnen het zogeheten postcoderoos-gebied rondom dit dak.

En dat is al mogelijk vanaf één paneel, voor een bedrag van 350 euro. Deelnemers worden lid van burgercoöperatie Drechtse Energie. De coöperatie regelt alles en zorgt voor aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen. Deelnemers korting op hun energiebelasting een deel van de opbrengsten van de energieverkoop.

Al acht projecten
Wethouder Duurzaamheid en Ecologie Arno Janssen en Willy Verbakel, voorzitter van Coöperatie Drechtse Energie tekenden afgelopen november officieel de gebruiksovereenkomst voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het Sportcentrum.

Er zijn al acht Zon op Andermans Dak projecten op deze manier tot stand gekomen in de Drechtsteden. ,,Als dit dak vol is, gaan we zeker ook in Papendrecht nieuwe projecten starten,’’ zegt projectleider Arnoud Offerhaus. ,,Aanmelden blijft dus mogelijk.'
'
Fase 1 start in Papendrecht dit voorjaar als er voldoende panelen zijn verkocht. Kunt u niet aanwezig zijn as donderdag, en wilt u wel meedoen of meer informatie? Kijk dan op drechtsestromen.net/zon vul het formulier in onderaan de pagina.

In andere Drechtsteden blijft de coöperatie ook op zoek naar nieuwe geschikte daken voor Zon op Andermans Dak-projecten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.