Gebruik Sportcentrum Papendrecht voor zonnepanelen nu officieel

12 november 2018
Gebruik Sportcentrum Papendrecht voor zonnepanelen nu officieel

PAPENDRECHT - Wethouder Duurzaamheid en Ecologie Arno Janssen en Willy Verbakel, voorzitter van Coöperatie Drechtse Energie hebben woensdag officieel de gebruiksovereenkomst getekend voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het Sportcentrum.

In Papendrecht is het dak van het Sportcentrum het eerste project van burgercoöperatie Drechtse Energie, waardoor nu ook inwoners van Papendrecht kunnen investeren in zonnepanelen die ze niet op hun eigen dak kunnen of willen hebben.

Wethouder Janssen heeft goede ervaringen met zonnepanelen. Zelf schafte hij in 2012 twintig stuks aan. ,,Ik vind het wel grappig dat de coöperatie zo voorzichtig rekent met een terugverdientijd van acht tot twaalf jaar, want ik had ze na vijf jaar al terugverdiend. Dus ik zeg, gewoon doen’’, aldus Janssen.
Inmiddels hebben ruim 80 belangstellenden zich ingeschreven. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de panelen begin 2019 op het dak worden geplaatst en duurzame stroom gaan leveren die gelijk staat aan het verbruik van 55 huishoudens. Met de 710 panelen die op het dak van Sportcentrum Papendrecht aan de Burgemeester Keijzerweg worden geplaatst, heeft Drechtse Energie straks al 1600 panelen in exploitatie en het doel is dat snel meerdere projecten in alle Drechtsteden zullen volgen.

‘Zon op andermans dak’ is een initiatief van Stichting Drechtse Stromen, een non-profit organisatie die zich inzet om verduurzaming van energie in de Drechtsteden te stimuleren. De stichting regelt alles, van werving tot plaatsen van de zonnepanelen. De gemeente Papendrecht stelt het dak gratis ter beschikking.

,,Voor dit dak lijkt er nu voldoende belangstelling voor alle panelen,’’ zegt Arnoud Offerhaus van Drechtse Stromen. ,,Maar we gaan zeker ook in Papendrecht nieuwe projecten starten, zodra we een geschikt dak vinden. Aanmelden blijft dus mogelijk. Particulieren en bedrijven die wonen of gevestigd zijn binnen het zogenaamde postcoderoosgebied rondom dit dak, kunnen deelnemen. En dat is al mogelijk vanaf één paneel, voor een bedrag van circa 350 euro. Deelnemers worden lid van burgercoöperatie Drechtse Energie en krijgen naast korting op hun energiebelasting een deel van de opbrengsten van de energieverkoop.’’ Drechtse Stromen heeft nu zes projecten in de regio gerealiseerd en heeft meerdere projecten in ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op www.drechtsestromen.net/zon/papendrecht/

Op de foto: Wethouder Arno Janssen, Frits Lakemeier, Arnoud Offerhaus en voorzitter van Drechtse Energie Willy Verbakel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.