Papendrechtse sportclubs onderzoeken gezamenlijke sportaccommodatie op Slobbengors

20 november 2019 door Hennie van der Zouw
Papendrechtse sportclubs onderzoeken gezamenlijke sportaccommodatie op Slobbengors

PAPENDRECHT - Onlangs hebben vier Papendrechtse sportclubs een intentieverklaring getekend om de mogelijkheden te onderzoeken voor een gezamenlijke sportaccommodatie op het Slobbengors. VV Papendrecht (voetbal), DES’72 (handbal), TTV Papendrecht (tafeltennis) en Boules Amis (jeu de boules) gaan de samenwerking aan om tot een breed gedragen plan te komen, dat moet leiden tot een gezamenlijke, duurzame en toekomstbestendige sportaccommodatie.

VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker zegt, dat er nog meer interesse is van verschillende clubs binnen de gemeente Papendrecht om deel te nemen aan het initiatief. “Ik wil wel benadrukken, dat het initiatief bij de clubs ligt. De gemeente Papendrecht is geïnformeerd over de samenwerking, maar speelt in deze fase nog geen enkele rol.”

“Wij moeten nu de plannen verder uit gaan werken”, vertelt Rob van den Bos, voorzitter van TTV Papendrecht. “Het zal iets worden van de lange adem. We moeten vooral in mogelijkheden en oplossingen denken. We zullen tegen verschillende problemen aanlopen, maar dienen creatief te zijn.”

Marko Bakema, voorzitter van DES’72, is blij met het initiatief. “Voor ons is het een mooie kans om onze wedstrijd- en trainingsactiviteiten op één locatie te laten plaatsvinden. Dit geeft een grotere binding met onze leden.”

Voorzitter Leendert van der Made van Boules Amis ziet vele voordelen voor zijn club, als de plannen slagen. “Het is een mooie locatie. Door hier onze sport te spelen zijn we veel beter zichtbaar, wat weer versterkend werkt op ons ledental. Tevens krijgen we dan ook de beschikking over een kantine. Die hebben we op dit moment niet op onze huidige locatie.”

Met de intentieverklaring laten de clubs zien, dat zij serieus aan de slag gaan om ideeën uit te werken op technisch en financieel gebied. De verwachting is, dat medio 2020 de eerste resultaten gepresenteerd kunnen worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.