Boskalis breidt orderportefeuille uit met USD 120 miljoen aan contracten voor zwaar zeetransport

20 november 2019 door Hennie van der Zouw
Boskalis breidt orderportefeuille uit met USD 120 miljoen aan contracten voor zwaar zeetransport

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft onlangs een handvol contracten voor zwaar zeetransport in de wacht gesleept. De contracten zijn toegekend door verschillende opdrachtgevers en hebben een gezamenlijke waarde van circa USD 120 miljoen. Het merendeel van de projecten zal naar verwachting in 2021 en 2022 worden uitgevoerd.

Na het succesvolle transport vorig jaar van een grote zogenoemde box-shaped FPSO (Floating Production, Storage & Offloading unit) heeft Boskalis het contract verworven om een soortgelijke FPSO van China naar Brazilië te transporteren. Met een gewicht van ruim 91.000 ton betekent dit transport, waarmee eind 2019 zal worden gestart, opnieuw een nieuw record voor de BOKA Vanguard.

Boskalis heeft tevens een contract binnengehaald voor het transport van verschillende grote LNG-modules van een productiewerf in China naar Rusland. Het contract zorgt voor bezetting van de twee high-end zware-ladingschepen Blue Marlin en de Black Marlin vanaf het tweede kwartaal van 2021.

Daarnaast heeft Boskalis het contract verworven voor het transport van een FPSO van de productiewerf in China naar de Noordzee in 2021 en het vervoer van twee zogenoemde Floating Production Systems van Singapore naar de Golf van Mexico in de periode 2011-2022. De White Marlin en Blue Marlin zullen deze transporten verzorgen.

Ondertekening van deze contracten heeft in het derde en vierde kwartaal van 2019 plaatsgevonden. Circa de helft van de totale contractwaarde is in het vierde kwartaal aangenomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.