Eerste weekend regiokampioenschappen voor de Geul

18 november 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In het zwembad in Den Haag werd afgelopen weekend de eerste helft van de Regiokampioenschappen gezwommen. Per leeftijdscategorie kunnen de snelste zwemmers van de Regio, die voldaan hebben aan de gestelde limieten die voor elke afstand gelden, aan de start komen. Plaatsing voor deze wedstrijd is op zich dus al een knappe prestatie.

Voor de Geul hadden Donna Verhoef,  Laura ’t Lam, Daphne van Tilburg, Debra de Lange en Brandon Groeneveld zich voor een of meer nummers weten te plaatsen.

Donna startte 4x en wist op zowel de 200 wissel als de 100 vrij en de 50 rug een persoonlijk record op de klokken te zetten, haar PR op de 200 wissel was maar liefst 11 seconden.. Haar hoogste notering behaalde ze ook op deze afstand, een 21e plaats.

Laura kwam 5x aan de start en wist op de loodzware 200 vlinder een 12e plaats te halen, op de 200 vrij werd ze 17e.

Daphne liet op de 200 vrij en de 200 wissel een PR noteren, haar hoogste notering was een 28e plaats op de 100 rug.

Debra de Lange startte alleen op de 800 vrij en zwom in een PR naar een mooie 4e plaats.
Brandon Groeneveld startte op de 50 vrij en zwom een PR op deze afstand, hij werd hiermee 34e.
De Geul kwam op de 4x100 wissel met een meisjesteam aan de start. Donna Verhoef, Daphne van Tilburg, Laura ’t Lam en Evi Kleijn slaagden erin om 2 seconden onder hun inschrijftijd te duiken en werden knap 9e.

Volgend weekend wordt het tweede deel van de Regiokampioenschappen gezwommen in het zwembad in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.