Mooie overwinning van Drechtstreek op Wieldrecht

18 november 2019 door Hennie van der Zouw
Mooie overwinning van Drechtstreek op Wieldrecht

PAPENDRECHT - Drechtstreek is er zaterdag in geslaagd om de inhaalwedstrijd tegen Wieldrecht met 2-1 naar zich toe te trekken. Nadat Drechtstreek pas vier punten had veroverd in de competitie kon het daar drie punten aan toevoegen na de winnende goal van Mark Kunst in de 88ste minuut van de wedstrijd.

Al vroeg in de wedstrijd waarin Jorn van Drimmelen zijn rentree maakte na een lange blessure periode, was het Job van Vliet die de stand op 1-0 bracht. Hij kreeg de bal voor gezet door Mark Kunst nadat kort daarvoor Wieldrecht een hard schot over het doel van Joris Moesman zag gaan. Wieldrecht drong stevig aan en creëerde enkele goede kansen maar doelman Moesman kweet zich goed van zijn taak. De voorsprong van Drechtstreek bleef tot de 25ste minuut op het scorebord staan maar toen was het Marco Vrolijk die zijn ploeg op 1-1 bracht toen hij een hoekschop in kon tikken. Ondanks de ruime hoeveelheid aanvallen van beide ploegen werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft was het weer een open wedstrijd met flink wat kansen voor beide ploegen. Vooral bij de omschakeling was Wieldrecht gevaarlijk maar door het keihard werken van Drechtstreek elf hielden die Wieldrecht van een doelpunt af. De Oostpolder ploeg liet aanvallend zich ook niet onbetuigd zoals bleek toen Max Voogelaar van flinke afstand een dreigend schot afvuurde dat maar net gestopt kon worden door doelman Marnix van Vuuren. En toen viel in de 88ste minuut van de wedstrijd toch de winnende voor Drechtstreek. Het was Mark Kunst die via zijn vroegere teamgenoot Justin Blaauw, die dit seizoen voor Wieldrecht speelt, de bal in het doel wist te werken: 2-1. Kort daarna was er aan de andere kant een zeer fraaie redding van Drechtstreek doelman Joris Moesman nodig om de voorsprong te behouden. Direct daarna wist Mark Kunst nog alleen door te gaan maar hij werd geblokkeerd door Wieldrecht verdediger Ard Nagtegaal die daarvoor zijn tweede gele en dus ook de rode kaart kreeg voorgehouden door scheidsrechter Roel Kenson.

Doordat de andere inhaalwedstrijd in de 2e klasse F tussen Tricht en GJS eindigde in een 2-2 gelijkspel stijgt Drechtstreek met deze overwinning op de ranglijst naar de tiende positie. Komende zaterdag ontvangt het Tricht dat elfde staat. Opnieuw een belangrijke wedstrijd dus die begint om 14.30 uur.

Foto van Piet van Beest

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.