Papendrecht verder in KNVB-beker na winst op Schelluinen

18 november 2019 door Hennie van der Zouw
Papendrecht verder in KNVB-beker na winst op Schelluinen

PAPENDRECHT - Op een waterkoud sportpark Scalune in Schelluinen heeft Papendrecht op zaterdag 16 november de volgende ronde van de KNVB-beker behaald door een 1-4 overwinning tegen de plaatselijke derdeklasser. Trainer Johan Sturrus had wat wijzigingen doorgevoerd in zijn elftal. Hij had onder meer een basisplaats ingeruimd voor de van een vervelende blessure herstelde Koen Lighaam èn voor de jarige Cees Baars, die zijn 18e verjaardag vierde door een prima partij voetbal te spelen.

Op de hobbelige grasmat was het voor beide partijen lastig om tot goed combinatievoetbal te komen. Het leverde zeker in het begin een rommelige wedstrijd op met Papendrecht als bovenliggende partij. Maar omdat het de rood-zwarten niet lukte om met de laatste bal een van de voorwaartsen in kansrijke positie te krijgen, voetbalde Schelluinen redelijk eenvoudig mee zonder echt in de problemen te komen. Dit duurde tot een half uur spelen, toen de op rechts weggestoken Michael van Rooijen binnen het strafschopgebied opzichtig naar de grond werd getrokken. Justin Beemsterboer klaarde zijn eerste klusje vanaf de strafschopstip: 0-1. Een paar minuten later leek de ijverige Papendrecht-spits met de 0-2 de wedstrijd in het slot te gooien. Maar omdat keeper Timo Kurpershoek een ogenschijnlijk eenvoudige bal vlak voor een tegenstander losliet, werd het verschil net voor rust tot 1-2 teruggebracht.

In de tweede helft voerde Papendrecht het tempo op, waardoor Schelluinen er eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Justin Beemsterboer maakte zijn hattrick compleet door ook zijn tweede elfmeterklusje van de middag te klaren: 1-3. Nadat Schelluinen ook nog eens met tien man kwam te staan, tikte de ingevallen Jay Luciano na een mooie aanval op aangeven van Koen Lighaam de 1-4 tegen de touwen. Papendrecht kreeg nog een flink aantal kansen om de score op te voeren, maar Luciano’s doelpunt was de laatste van de middag.

De volgende bekerwedstrijd staat gepland op 21 december. De loting moet nog worden verricht. Volgende week is er voor Papendrecht weer competitievoetbal met de uitwedstrijd tegen het Leerdamse LRC. Op 30 november is de volgende thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Baars, Goodett (Kamerling), Leenheer, Tomas de Brito, Van der Net, Saffignani (Mooiman), Van Wijk (Luciano), Beemsterboer, Lighaam.

Verslag van de bekerwedstrijd van Papendrecht van afgelopen zaterdag geschreven door Erwin Schuil.

De bijbehorende wedstrijdfoto is van Guillaume Kortekaas
Onderschrift foto: George Tomas de Brito aan de bal, Koen Lighaam loopt mee.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.