Sinterklaasintocht Papendrecht 2019

14 november 2019
Sinterklaasintocht Papendrecht 2019

PAPENDRECHT - Het is weer bijna zover. Ook dit jaar zal Sinterklaas met meer dan 100 Zwarte Pieten naar Papendrecht komen. De Sinterklaasintocht, die door Tafelronde 140 Alblasserwaard wordt georganiseerd, vindt plaats op zaterdag 16 november aanstaande.

In de jachthaven van Papendrecht zal het toestromende publiek vanaf 12.30 uur muzikaal worden opgewarmd door kinderkoor de Knotkids die dit jaar maar liefst 30 jaar bestaan! Ook is er aan de papa’s en mama’s gedacht en wordt er koffie, thee en warme chocolademelk geschonken door Fritella. Om 12.45 uur zal Flyboard-Piet zal zijn kunsten in de haven vertonen. De goedheiligman en de rest van zijn Pieten worden om 13.00 uur verwacht.

Nadat de burgemeester van Papendrecht Sinterklaas heeft verwelkomd en Sinterklaas de kinderen van Papendrecht heeft toegesproken, vindt de prijsuitreiking van de #sintpapendrecht fotowedstrijd plaats. Wil je nog meedoen aan deze wedstrijd? Zet dan je leukste sintfoto op facebook of instagram met vermeld de hashtags #sintpapendrecht en #tafelronde140.

Rond 13.45 uur stapt Sinterklaas op zijn paard Amerigo en trekt de stoet door Papendrecht. Muzikale begeleiding is er van Pietenband Wild Geraas en de Merweboertjes. Ook is dit jaar Vlog-Piet meegekomen uit Spanje. De route is als volgt: Jachthaven - Pontonniersweg – Veerdam - Oude Veer – Veerpromenade – Meentpassage – Overtoom – Muilwijckstraat – Rozenstraat – Goudsbloemstraat – Lange Tiendweg – Kennedylaan – Plantanenlaan - Winkelcentrum Wilgendonk (bezoek rond 14.30 uur) – Kastanjelaan – Wieklaan – Molenlaan - Burgemeester Keijzerweg - Jan Steenlaan en eindigt bij Winkelcentrum Westpolder (bezoek rond 15.15 uur).

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hebben weer voldoende strooigoed bij zich, zodat voor iedereen voldoende pepernoten en snoepgoed beschikbaar is. Tevens lopen er Glutenvrije Pieten mee bij die te herkennen zijn aan hun glutenvrije schort.

De intocht is alleen mogelijk dankzij de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren. Mocht er een bedrag van de ingezamelde sponsorgelden overblijven dat wordt dit gedoneerd aan een goed doel, te weten Sinterklaas Bestaat. Deze stichting is in het leven geroepen omdat er best veel gezinnen in Nederland zijn die in armoede leven; Zij moeten sinterklaasavond geruisloos voorbij laten gaan. Deze stichting zorgt ervoor dat ook die kinderen ook een cadeautje krijgen!

Voor meer informatie kunt u de websites www.sintpapendrecht.nl, www.kinderboerderijpapenhoeve.nl  bezoeken. Ook via Twitter (@SintPapendrecht) kunt u op de hoogte blijven van de activiteiten rond de Sint.

Foto: Archieffoto uit 2018.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.