Evenementen Markt Papendrecht vanaf nu duurzaam

15 november 2019 door Hennie van der Zouw
Evenementen Markt Papendrecht vanaf nu duurzaam

PAPENDRECHT - Op 18 november 2019 wordt er een batterypack aangesloten op de muur van het gemeentehuis. Dit houdt in dat evenementen op de Markt vanaf nu voorzien kunnen worden van 'groene stroom'. Deze nieuwe vorm van stroomvoorziening heeft de gemeente in samenwerking met de Stichting Huiskamer Papendrecht kunnen realiseren.

We go green
Het eerste evenement dat van deze groene stroom gebruik maakt, is de PUP (Pop Up Papendrecht). Van 22 november tot en met 8 december kunnen bezoekers van de PUP genieten van allerlei leuke en interessante optredens en activiteiten. Hierna wordt de tent klaar gemaakt voor de ijsbaan, die ook gebruik zal maken van de groene stroomvoorziening.

Dit succes werd geboekt door de inzet van verschillende partijen. De gemeente heeft gezorgd voor de aanleg van leidingen en een aansluitpunt, netjes weggewerkt in een putkast. In samenwerking met Stichting Huiskamer Papendrecht en Aggreko is er een zogenoemd stroomplan gemaakt, waarna samen met Greener Powersolutions de keuze is gemaakt voor een geschikte batterypack. De Stichting Huiskamer Papendrecht, organisator van de ijsbaan, heeft de isolatie van de PUP-tent en de aangepaste LED-verlichting geregeld en de firma Van Wijngaarden heeft de aanpassing aan de stroomvoorziening vanuit het gemeentehuis en het Marktplein begeleid.

'Wij zijn enorm trots dat we de eerste mobiele ijsbaan op groene energie hebben van Nederland waarbij we het tekort aan groene vaste stroom oplossen door inzet van een intelligente batterij oplossing. Het scheelt namelijk veel uitstoot van stikstof en daarnaast is deze energievoorziening veel stiller. Dat maakt vooral voor omwonenden 's nachts veel verschil', aldus wethouder Arno Janssen.

Veel verschillende activiteiten
Wethouder Corine Verver benadrukt trots dat de PUP tot stand is gekomen dankzij actieve inzet van  meerdere organisaties. ‘Zo veel partijen die samenwerken en dit met elkaar mogelijk maken. Het is echt geweldig om te zien hoe Stichting Huiskamer Papendrecht, Tafelronde 140 en de Culturele Raad in samenwerking met scholen, kerken, onze jongvolwassenen en nog vele anderen met passie hier het beste van zichzelf laten zien. De Markt is zo ook deze keer aan het einde van het jaar een echte ontmoetingsplaats die inwoners met elkaar verbindt.'

Door de onderlinge samenwerking is er naast de nieuwe groen stroomvoorziening ook weer een gevarieerd en winters programma mogelijk gemaakt. Voor alle leeftijden is er iets georganiseerd. De allerkleinsten kunnen naar het Ukkepuk concert, voor basisschoolleerlingen zijn er onder andere de kunstcarrousels en natuurlijk een Sinterklaasfeest. Voor 18+'ers is er een groot evenement georganiseerd met Johnny500 en voor een avondje uit kunnen volwassenen onder andere genieten van het Pop-Up restaurant, dineren in stijl, de PUP-quiz, creatieve workshops en verschillende interessante lezingen. Het volledige programma biedt echter nog veel meer voor iedereen.

Het volledige programma van de PUP, met daarin alle activiteiten, is huis-aan-huis verzonden naar de inwoners van Papendrecht. Ook is deze online te vinden op de website van de gemeente www.papendrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.