Aankomend weekend wordt de tweede speelronde van de Korfbal League gespeeld

14 november 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Aankomend weekend wordt alweer de tweede speelronde van de Nederlandse World Korfbal League gespeeld.

PKC - Tempo
PKC/SWKGroep en promovendus Tempo kruisen de degens op een gewijzigd tijdstip. Wegens trieste omstandigheden binnen de Papendrechtse club is de starttijd van het duel naar 20.30 uur verplaatst. Ook de duels van PKC en PKC A1 worden op een ander tijdstip gespeeld. Tempo kon in diens eerste Korfbal Leagueduel lang partij bieden aan LDODK, maar kon de punten niet in eigen huis houden. PKC had het in Delft moeilijk tegen Fortuna, maar Olav van Wijngaarden redde een punt voor de Papendrechters met een late goal.

Blauw-Wit (A) - DOS'46
Voor Blauw-Wit opnieuw een test om te zien waar het staat dit seizoen. De ploeg van Gerald Aukes kon de flitsende openingsfase tegen DVO geen vervolg geven en staat vooralsnog met lege handen. DOS'46 boekte afgelopen zaterdag in de eigen Eendracht een zakelijke overwinning op Groen-Geel.

Groen-Geel - Fortuna
Voor promovendus GG/IJskoud de Beste staat een ontmoeting met landskampioen Fortuna/Delta Logistiek op het programma. Een mooie uitdaging voor de jonge ploeg van Dico Dik, die afgelopen weekend te kort kwam in Nijeveen. Fortuna kende een enerverende start van de competitie tegen PKC, dat duel eindigde in een gelijkspel (22-22).

TOP - DVO
TOP/SolarCompleet krijgt DVO/Accountor op bezoek. De Bennekommers wonnen - mede dankzij tien treffers van Gertjan Meerkerk - ruim van Blauw-Wit en zullen hopen dat zij deze lijn door kunnen trekken. TOP kwam zaterdag tegen KZ niet verder dan een gelijkspel. Celeste Split kreeg luttele seconden voor tijd de kans om TOP de overwinning te schenken, maar benutte de vrije bal niet. Zodoende bleven de Sassemers op 28-28 steken.

LDODK - KZ
Op zondag reist KZ/Thermo4U af naar Friesland om het op te nemen tegen LDODK/Rinsma Modeplein. De Friese formatie van Henk Jan Mulder had afgelopen weekend verrassend veel moeite met Tempo en het duurde lang voor de wedstrijd beslist werd. KZ hield zich knap staande tegen TOP en sleepte er, dankzij een late goal van Anna Kriek, een punt uit.

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.