Kinderboekenmaand en middag bij Sjaloom over 'Op reis!'

03 oktober 2019
Kinderboekenmaand en middag bij Sjaloom over 'Op reis!'

PAPENDRECHT - Bij Sjaloom is gisterenmiddag 2 oktober een gezellige kindermiddag gehouden om de 25e Christelijke Kinderboekenmaand met dit jaar als thema " Op reis! " in te luiden.

Bij dit thema werd het spelletje gespeeld "Ik ga op reis en ik neem mee", want op reis gaan vraagt voorbereiding. Wat neem ik mee? Hoe kom ik daar? Wie gaan er mee? Ook is het belangrijk de bestemming te weten. Is het daar warm of koud?

Na het spel werd de kinderen gevraagd of ze zelf wel eens op reis waren geweest. Waarna uit het boek: "Ga je mee op reis?" een kort verhaal werd voorgelezen. De kinderen luisterden vol aandacht, waarna het tijd was voor limonade met wat lekkers.

Sommige kinderen waren vorig jaar ook op de kindermiddag geweest, en vroegen zich af wat dit jaar de knutsel zou zijn. Ze konden dit keer kiezen uit het maken van een papieren luchtballon of een vliegtuigje van een knijper en houten stokjes. Er werd gekleurd, geknipt en geplakt. Sommige kinderen waren zo snel klaar dat ze zelfs al aan de kleurplaat voor de kleurwedstrijd konden beginnen. Het was een gezellige middag en de kinderen gingen allemaal met een mooie zelfgemaakte knutsel naar huis.Wedstrijd
Ook basisschoolkinderen die niet  aanwezig waren kunnen meedoen aan de wedstrijd. Zij kunnen een kleurplaat ophalen in de winkel van Sjaloom aan de Veerpromenade 18. Kinderen uit de hogere groepen mogen ook zelf iets knutselen, een verhaal schrijven of een filmpje maken over het thema "Op reis". De uiterste inleverdatum is 31 oktober 2019. Let op: Er zijn 3 prijzen te winnen in verschillende leeftijdscategorieën!

Foto's: Christel Kooijman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.