Kinderboekenmaand over 'vriendschap' bij Sjaloom

10 oktober 2018
Kinderboekenmaand over 'vriendschap' bij Sjaloom

PAPENDRECHT - De hele maand oktober staat in boek- en muziekwinkel Sjaloom in het teken van de Christelijke Kinderboekenmaand. Het thema dit jaar is 'Door dik en dun, vriendschap vieren!'

Er zijn actieboeken voor kinderen in alle leeftijden te koop en er is een nieuwe thema-cd met 10 nieuwe liedjes over vriendschap uitgebracht, waaronder het themalied "Door dik en dun" van Ron Schröder & Marianne Busser.Speciale kinderboekenmaand-middag
Woensdagmiddag 3 oktober is er een speciale kinderboekenmaand-middag gehouden. De kinderen luisterden naar verhalen en versjes passend bij het thema 'vriendschap'. Ze kregen iets lekkers te snoepen en te drinken, waarna het tijd was om vriendschaps-armbandjes en -sleutelhangers te maken.

Aan het einde van de middag kregen alle kinderen een kleurplaat mee en de kinderboekenkrant CRIDZ. De krant is van en voor kinderen gemaakt. Vol boekennieuws, interviews, leesweetjes, puzzels en een recept om een vriendschapstaart te maken.

Wedstrijd voor basisschoolkinderen
Net als voorgaande jaren kunnen kinderen tot met 12 jaar meedoen met een wedstrijd.
- Jonge kinderen kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd. De kleurplaat is op te halen in de winkel.
- Oudere kinderen (bovenbouw) kunnen hun creativiteit kwijt in een verhaal, een gedicht, een collage, een vlog of wat je maar kunt bedenken over 'Door dik en dun, vriendschap vieren!' Inzendingen kunnen tot het einde van de maand worden ingeleverd bij Sjaloom.

Alle kinderen die niet bij de kindermiddag aanwezig konden zijn, kunnen de kinderboekenkrant CRIDZ deze maand gratis ophalen bij boekhandel Sjaloom aan Veerpromenade 18. (Zo lang de voorraad strekt.)

Foto's: Christel Kooijman - Kinderboekenmaand-middag met voorlezen en knutselen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.