Kindermiddag bij Sjaloom over de witte leeuw

04 oktober 2017
Kindermiddag bij Sjaloom over de witte leeuw

PAPENDRECHT - Het is een heel spannende middag geweest voor de kinderen, die vanmiddag naar de Kindermiddag bij Sjaloom Boek & Muziek aan de Veerpromenade kwamen. In de benedenruimte stond de poppenkast al klaar. Eerst dronken de kinderen limonade met wat lekkers. Waarna de voorstelling begon.

Het poppenkastverhaal ging over een kikker en een giraf. De giraf was heel bang. Samen gingen ze verstoppertje spelen in het bos, maar daar komt onverwachts een adelaar die hen kwaad wil doen. Ze klimmen samen in een boom, waarna de leeuw hen komt redden. 

De poppenkastvoorstelling is gemaakt naar aanleiding van het boek "Macht van de witte leeuw" geschreven door Coen Nuijten. Na de voorstelling werden ook de 7 gekleurde pijlen in de koker aan de poppenkast uitgelegd. De pijlen worden ook beschreven in het eerder genoemde boek. Na de uitleg was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De kinderen knutselden een eigen pijlkoker met 7 gekleurde pijlen.

Bij het naar huis gaan kregen de kinderen de Christelijke Boekenweek kleurplaat mee. Deze hoort bij de kleurwedstrijd voor de jongste kinderen. Ook andere kinderen kunnen vanaf heden de plaat ophalen. Oudere kinderen mogen ook zelf rond het thema 'Bibbers in je buik!' met het motto 'Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je' aan de slag gaan door een verhaal te schrijven, een collage te maken of misschien wel door een vlog of filmpje er over te maken. Inzenden kan tot uiterlijk zaterdag 4 november in de winkel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.