Stichting Dorpsbehoud organiseert ook in 2019 een avond voor donateurs en andere belangstellenden

13 november 2019 door Hennie van der Zouw
Stichting Dorpsbehoud organiseert ook in 2019 een avond voor donateurs en andere belangstellenden

PAPENDRECHT - De Stichting Dorpsbehoud Papendrecht organiseert ook in 2019 een avond voor donateurs en andere belangstellenden en dit jaar is het thema: “PAPENDRECHT, VAN VROEGER EN NOU TOT KOMMEND JèR”.

PROGRAMMA (in willekeurige volgorde):

In het Dorpsjournaal worden in woord en beeld activiteiten van Dorpsbehoud doorgenomen, van november 2018 (de vorige donateursavond) tot en met november 2019, alsmede zaken die ons opvielen.

Er is een boek verschenen over AVAROS, geschreven door Ruud Verkerk en Gabriëlle Tielenburg. De AVAROS brommer was jarenlang bekend in het straatbeeld van Papendrecht. Ruud Verkerk zal een presentatie houden over de AVAROS geschiedenis en over Antoon van Rossum, initiatiefnemer voor de import van deze roemruchte brommers.

- Het boek ’AVAROS, een Belg uit Papendrecht’ is in de pauze te koop voor € 19,50.
Pieter van Wijngaarden, bekend van de vele boeken over vliegtuigfabriek Aviolanda, is bezig met een boek over Papendrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij zal een presentatie houden over een deel van de  gegevens en foto’s die hij heeft verzameld  tijdens zijn zoektocht in archieven, waaronder het onze.

- Er kan op  deze avond worden ingetekend voor het boek dat medio mei 2020 zal verschijnen.
Vanwege de beide ’geschiedenis presentaties’ is in overleg met medewerker Arie van Dijk besloten zijn presentatie uit te stellen, maar : van uitstel komt zeker geen afstel.
Fotograaf Nico Knol heeft een groot deel van zijn omvangrijke fotocollectie aan Dorpsbehoud geschonken. Een aantal  boeiende, mooie plaatjes zal worden vertoond.
’Herinnert u zich deze nog?’Over oude foto’s, Papendrechters en het traditioneel te zingen ‘versie’.
Kortom: Een avond om de kennis van de geschiedenis van Papendrecht op te halen, in de pauze en na afloop bij te praten met al dan niet geboren Papendrechters, oud-Papendrecht artikelen aan te schaffen, zoals boeken, Ertepellers, handgebreide slofjes, enz.

De mooiste beloning voor het bestuur voor het vele werk dat aan een avond als deze voorafgaat? Een ‘uitverkocht huis’ en dat de bezoekers na afloop kunnen zeggen: ‘’t was ’n mooien èvend’.

Niet-donateurs zijn welkom tegen betaling van € 7,50 per persoon. Kaartverkoop op 20 november in de foyer van De Willem vanaf 19.15 uur. Voorstelling van 20.00 – ong. 22.15 uur, pauze om ong. 20.45 uur. Zaal open 19.30 uur.

Foto boven: Nico Knol  (Archief Dorpsbehoud) - Het centrum van Papendrecht is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Dorpsbehoud neemt de bezoekers o.a. mee naar een nog niet eens zo lang geleden verleden.

Contactinformatie:
Locatie: Theater de Willem, Van der Palmstraat 4
Organisator: Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Website: http://www.dorpsbehoudpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.