Weer een volle zaal bij Donateursavond Dorpsbehoud

17 november 2016

PAPENDRECHT - De donateursavond ‘Papendrecht Anderand’ van Dorpsbehoud op 16 november in De Willem trok zo’n 450 bezoekers, waaronder Burgemeester Moerkerke, wethouders Koppenol en Rozendaal, oud-Burgemeester De Bruin en zijn vrouw, het bestuur van Stichting Papendrecht 900.
In deel 1 van het Dorpsjournaal werd een oproep gedaan voor gegevens en foto’s van Papendrechters die omkwamen in WO II.  Het bestuur heeft medewerker Peter Jan van der Giessen bereid gevonden alle verhalen en foto’s te verzamelen en te delen met de Oorlogs Graven Stichting, die hierom heeft gevraagd. De volledige namenlijst ligt ter inzage in Museum Dorpsbehoud.

Er werden namen gevraagd van Papendrechtse boerendochters, die door Engelse en Amerikaanse kunstenaars zijn geschilderd.
Zeer ontstemd is Dorpsbehoud over de vervallen namen Schoorsteeg (nu Schoorweg) en Kikkersteeg (nu Achterom) maar vooral over de Veerstoep (nu Veerpromenade).
Door een technische storing ontbrak het geluid bij de vertoning van het filmverslag uit 1993 van Nico Knol over de tentoonstelling ‘’t Oôstend, verleden, heden, toekomst?’, maar ’t publiek leek het niet zo erg te vinden.

Papendrecht900
Het eerste exemplaar van deel 6 van de serie Van Heerlijkheid tot heden - over de festiviteiten van het Papendrecht 900 feest in 2005 – werd door Henri Hummelink, bestuurslid van de Stichting Papendrecht 900, overhandigd aan oud-burgemeester De Bruin, toen de grote voortrekker van de feestelijkheden. Het bestuur van die stichting heeft besloten de opbrengst van de boekjes volledig te gunnen aan Dorpsbehoud. In de pauze werden er al een aantal verkocht.

Kent u ze nog
Na deel 2 van het Dorpsjournaal volgde een korte serie ‘Kent u ze nog, de Papendrechters?’ In hoog tempo vlogen bijna alle ontbrekende namen door de zaal. 
Medewerker Arie van Dijk nam de bezoekers mee terug in de tijd van de oude Veerstoep en omgeving en als altijd genoot het publiek van zijn presentatie.
Tot besluit deelde Kee van’t Oôstend haar gedachten in ‘De wereld van Kee Nou’.
De oude en de nieuwe burgemeester werden ‘op z’n Kee’s’ toegesproken.

Ze sprak haar waardering uit voor de Tafelronde 140, organisator van de intocht van Sinterklaas mét Zwarte Pieten. Ze gaf haar mening over de verbouwing van het gemeentehuis en de door de ARBO afgekeurde stoelen. Met het gezamenlijk zingen van een van Kee’s lievelingsversies ‘Een karretje op de zandweg reed’  en een welgemeend ‘Wel thuis, kijk uit voor de tram en rij niet in een wak’ kwam een eind aan weer een geslaagd ‘evendjie oud-Papendrecht’.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.