Lichtjesfeest gaat samenwerken met Stichting vrienden van het Sophia

13 november 2019
Lichtjesfeest gaat samenwerken met Stichting vrienden van het Sophia

PAPENDRECHT - Voor de elfde editie van het Lichtjesfeest, op vrijdag 20 december 2019, is er een bijzondere samenwerking aangegaan. Een paar maanden geleden benaderde de stichting Vrienden van het Sophia de organisatie van het Papendrechtse Lichtjesfeest, omdat zij ook ieder jaar lichtjesoptochten organiseren in samenwerking met scholen en verenigingen.

Mada Kennedy legt uit: “We hebben er wel even over na moeten denken, omdat wij als stichting neutraal willen zijn, maar denkend vanuit mogelijkheden, met de strekking van het kerstverhaal in het achterhoofd; ‘Je bent geliefd je mag er zijn’ vinden wij de gedachte dat een gezond kind voor een ziek kind meeloopt tijdens het evenement, erg passend en heel mooi.” 

Vanaf 18.30 uur kunnen mensen op de Markt kijken en luisteren naar een optreden van kinderkoor Friends en tienerkoor Forever. Vervolgens wordt door burgemeester Moerkerke de kerstboom ontstoken en worden de lichtjes uitgedeeld. Dan start de optocht, waarbij de route door en langs het centrum van Papendrecht zal gaan en men onderweg allerlei tafereeltjes tegen komt.

Het thema is dit jaar Lichtdrager. “Gods licht, Zijn liefde gaat altijd met je mee”. Het Sophia Kinderziekenhuis zorgt ervoor dat er kinderen van de afdeling aanwezig zijn op het Marktplein.

Als de tocht is gelopen, komen de mensen weer terug op het marktplein waar iedereen gratis chocomel kan drinken en kan genieten van de muziek van Creative.

Mada Kennedy: “We roepen alle kinderen die meelopen op om een tekening te maken voor de zieke kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis liggen. Deze tekeningen kunnen op de avond zelf ingeleverd worden en wij zorgen er voor dat de tekeningen bij de kinderen terecht komen. Er is op de avond ook een mogelijkheid om een lichtje voor Sophia te kopen”.

De organisatie is nog op zoek naar verkeersregelaars en begeleiders. Voor aanmelden en meer informatie, zie www.lichtjesfeestpapendrecht.nl
Er zullen ook foto’s gemaakt worden die gepubliceerd worden op Facebook, de website en Instagram. Wil je niet gefotografeerd worden, dan kun je dit kenbaar maken aan de organisatie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.