Schaakvereniging Pascal wint topper van Dordrecht

13 november 2019
Schaakvereniging Pascal wint topper van Dordrecht

PAPENDRECHT - Op dinsdag 12 november speelde het eerste team van schaakvereniging Pascal uit Papendrecht op de derde wedstrijddag tegen Dordrecht 4. Beide teams strijden mee in de top voor het kampioenschap in de 2e klasse.  

Pascal ging goed van start. Op het 1e bord speelde Meinte Smink met zwart in een mooie koningsaanval de tegenstander naar een zeker mat en bracht de stand op 1-0. 

Bijna tegelijkertijd ging het echter op het 3e bord mis. Kees van Meerkerk overkwam zo ongeveer het tegenovergestelde. Zonder iets in te kunnen inbrengen werd het een verliespartij.

Op het 6e bord speelde Jo Pattinama een goede strategische partij maar kon dit niet om zetten in winst en nam genoegen met remise. Zo bleef de wedstrijd in balans.

Robin Bos (bord 8) en Kees Brinkman (bord 4) trokken de zaak in het voordeel van Pascal. Beiden haalden de volle winst binnen. Met 3½-1½ leek het een mooie voorsprong. Maar de drie resterende partijen lieten zien dat de race nog lang niet gelopen was.

Koert Timmermans verloor een heel waardevolle pion en kon verlies niet afwenden. Daarmee steeg de spanning naar een hoogtepunt.

Op het 2e bord vocht Teus Dekker vooral tegen zich zelf maar hield taai stand tegen het overwicht van de tegenstander. Toen deze strategisch niet het beste plan had profiteerde Teus en sleepte de winst voor hemzelf en het team binnen.   

Op bord 6 had Michael Bijkerk na een prachtig offer de overhand met een geweldige aanval. Grote vraag was of hij met materiaalachterstand de partij kon winnen. In de tijdnoodfase rondde hij heel mooi af en bepaalde de eindcijfers op 5½-2½ voor Pascal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.