Papendrecht in slotseconden ten onder

11 november 2019 door Hennie van der Zouw
Papendrecht in slotseconden ten onder

PAPENDRECHT - Op zaterdagmiddag 9 november boog Papendrecht op het hoofdveld van sportpark Slobbengors in een zeer vermakelijke wedstrijd in de slotseconden voor WNC. De ploeg uit Waardenburg won met 2-3, waar een gelijkspel terecht geweest zou zijn. Het voetbalduel was nog geen minuut oud, toen Papendrecht-goalie Roy Rijntjes al handelend diende op te treden. Met een ultieme redding, na slordig uitverdedigen, kon hij ten koste van een hoekschop de openingstreffer voorkomen. Daaruit viel echter alsnog de 0-1. In eerste instantie kon de corner afgeslagen worden door de Papendrechtse defensie, maar de daaropvolgende voorzet werd bij de tweede paal door centrale verdediger Roman Rahmani binnengekopt. WNC was in de beginfase het betere elftal en had het meeste balbezit. Papendrecht was slordig aan de bal. Het lukte de thuisploeg niet om de spitsen te bereiken. WNC had verschillende mogelijkheden. Vooral uit de vele corners ontstonden hachelijke situaties voor het doel, waar Roy Rijntjes het nodige werk te doen kreeg.

Halverwege de eerste helft kreeg Papendrecht wat meer grip op de wedstrijd. Het was vooral Jay Luciano, die met zijn dribbels voor gevaar zorgde. In de 24e minuut kwam WNC goed weg. Na een prima actie langs de lijn van Jay Luciano was zijn voorzet net te scherp voor Lorenzo van Wijk. Niet veel later was het toch raak, nadat Jay Luciano zich op de achterlijn wist vrij te spelen. Zijn voorzet kwam nu wel aan. Bij de tweede paal kon de geheel vrijstaande Djerrel Saffignani simpel binnenschuiven. Saffignani kreeg vervolgens de kans om Papendrecht op voorsprong te zetten. Zijn kopbal na een voorzet van Jay Luciano ging echter voorlangs. Jay Luciano was de volgende met een enorme kans. Hij werd door Sven van der Net diep gestuurd en leek met zijn snelheid Roman Rahmani achter zich te laten, maar met een ultieme sliding kon de WNC-verdediger een doelpunt voorkomen. Papendrecht voerde de druk flink op en kreeg een grote kans, nadat de bal na een corner voor de voeten terechtkwam van aanvoerder Nick Kamerling. Zijn schot had echter niet genoeg kracht om WNC-doelverdediger Arjen Kaasjager te verontrusten. Vlak voor rust kwam Papendrecht goed weg, toen de bal na een hoekschop van WNC voor de voeten viel van Gideon Emanuels. Zijn schot ging via de lat over het doel.

Na de rust was het vooral Papendrecht, dat de dienst uitmaakte. WNC beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en het loeren op de counter. Papendrecht kreeg diverse kansen. De grootste was voor Lorenzo van Wijk. Na een uur spelen verzuimde hij na een lange aanval de bal van dichtbij binnen te schuiven. Zijn inzet verdween via de paal naast het doel. In de omschakeling bleef WNC zeer gevaarlijk. Na ruim driekwart wedstrijd was WNC-spits Willem-Paul van der Heijden dicht bij de 1-2. Van een meter of twintig verraste hij uit de draai Roy Rijntjes met een stift. Tot opluchting van het thuispubliek ging de bal via de lat over.

Een klein kwartier voor het einde pakte Papendrecht de dik verdiende voorsprong. Een corner van invaller George Tomas de Brito werd perfect binnengekopt door Nick Kamerling. Lang kon Papendrecht niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later stond het alweer gelijk. Een voorzet van rechts belandde ver voorbij de tweede paal bij linkerspits Emilio Prieto. Zijn schot vanaf de achterlijn werd bij de eerste paal net van richting veranderd door Willem-Paul van der Heijden, die daarmee Roy Rijntjes verraste.

Het sierde beide ploegen, dat ze vol voor de winst bleven gaan. Papendrecht was dicht bij de 3-2, nadat Jay Luciano door George Tomas de Brito in de zestien alleen voor Arjen Kaasjager werd gezet. De snelle spits schoot echter op de paal en zijn rebound verdween in het zijnet. In de 92e minuut was het Arjen Kaasjager, die zijn ploeg op de been hield. Met een geweldige redding maakte hij een schot van George Tomas de Brito onschadelijk. In de 94e minuut pakte WNC alsnog de volle buit. Na een lange bal gingen Nick Kamerling en Gideon Emanuels in duel richting het doel van Roy Rijntjes. De WNC spits kwam als winnaar tevoorschijn en schoof de bal onder Roy Rijntjes door in het doel. Een zure nederlaag voor Papendrecht in een zeer vermakelijk duel.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Van der Zeeuw (Tomas de Brito), Van Wijk (Lighaam), Luciano.

Onderschrift: Rechtsback Michael van Rooijen glipt langs een WNC-verdediger.

Verslag van de competitiewedstrijd van Papendrecht van afgelopen zaterdag en de bijbehorende foto zijn van Edwin Schreurs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.