Verwenweek met aandacht en waardering voor mantelzorgers een succes

11 november 2019 door Hennie van der Zouw
Verwenweek met aandacht en waardering voor mantelzorgers een succes

PAPENDRECHT - In Papendrecht zorgen talloze mantelzorgers op de achtergrond met zorg, aandacht, een luisterend oor, vertrouwen en liefde voor een mooier leven van hun naasten. De gemeente Papendrecht wil hen tijdens de Verwenweek voor mantelzorgers verwennen met de aandacht en blijken van waardering die zij verdienen. ‘En dat is gelukt’, stelt wethouder Corine Verver tevreden vast.

Mantelzorgers ondersteunen hun naasten met zorg, hulp en emotionele steun bij hun dagelijkse levensbehoeften. ‘Zonder mantelzorgers zou het leven voor veel Papendrechters er anders uitzien, want hun zorg is onmisbaar en van onschatbare waarde’, stelt wethouder Corine Verver. ‘De gemeente wilde hen daarom heel graag bedanken voor hun inzet door samen met Sterk Papendrecht en verschillende andere organisaties de Mantelzorg Verwenweek te houden en de mantelzorgwaardering uit te reiken. Dat verdienen ze enorm.’

‘Vaak vinden mantelzorgers hun werk op de achtergrond vanzelfsprekend’, vervolgt de wethouder. ‘Maar dat is het natuurlijk niet. Ze zijn onmisbare schakels en dat verdient waardering. Die waardering hebben wij onder meer laten zien in de vorm van een VVV-bon.

Mantelzorgers konden zich hiervoor aanmelden. Maar nog leuker vonden wij het dat een aantal mantelzorgers deze in ontvangst namen tijdens de lunch op zaterdag 9 november in het Apollo Hotel. De lunch was de officiële opening van de Verwenweek met allerlei leuke en interessante activiteiten voor mantelzorgers van een kopje koffie bij de bakker tot aan een avondje uit bij het theater en een workshop Mindfulness. Uit de reacties merkte ik dat de deelnemers enthousiast waren over deze blijk van waardering.’

De verwenweek loopt tot zaterdag 16 november. Wilt u weten welke activiteiten er nog plaatsvinden? Kijk dan op www.sterkpapendrecht.nl/mantelzorgwaardering2019

Foto: Wethouder Corine Verver overhandigt blijk van waardering aan Anissa El Moussaoui
Fotograaf: Richard van Hoek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.