Nieuwe seizoen World Korfbal League start met een reprise van de Korfbal Leaguefinale van vorig seizoen

08 november 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Traditiegetrouw start het nieuwe seizoen van de Cashback World Korfbal League met een reprise van de Korfbal Leaguefinale. Vrijdagavond openen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep in Delft het bal.

Zaterdag is het de beurt aan de overige acht ploegen. In Koog aan de Zaan neemt KZ/Thermo4U het op tegen TOP/SolarCompleet. Ook de NOS is bij deze wedstrijd aanwezig en in de late uitzending (23.45 uur) zal een samenvatting van dit duel te zien zijn.

Promovendus GG/IJskoud de Beste reist af naar Nijeveen voor een duel met DOS'46. De andere nieuwkomer dit seizoen, Tempo, krijgt LDODK/Rinsma Modeplein op bezoek en in Bennekom kruisen DVO/Accountor en Blauw-Wit (A) de degens.

Nieuw dit seizoen zijn de drie spelregelexperimenten:

1. Een groene kaart, gecombineerd met een tijdstraf van vijf minuten.
2. Een wedstrijd wordt geleid door twee scheidsrechters.
3. Een strafworp wordt genomen door degene wiens doelkans verloren gaat.

Het volledige programma van speelronde één:

Vrijdag 8 november:
20:30 uur Fortuna/Delta Logistiek - PKC/SWKGroep

Zaterdag 9 november:
20.00 uur KZ/Thermo4U - TOP/SolarCompleet
20.00 uur DOS'46 - GG/IJskoud de Beste
20.00 uur Tempo - LDODK/Rinsma Modeplein
20.00 uur DVO/Accountor - Blauw-Wit (A)

De voorbeschouwing op de speelronde komt om 17.00 uur online op Korfbal.nl

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.