VVD waarschuwt voor zieke, onveilige kastanjebomen op de Veerdam

08 november 2019
VVD waarschuwt voor zieke, onveilige kastanjebomen op de Veerdam

PAPENDRECHT - Op 7 september 2014 brak zonder waarschuwing een zware tak van een kastanjeboom aan de Veerdam. De tak miste net een wandelaarster en vernielde een geparkeerde auto.

In 2012 was reeds bekend dat de bomen leden aan de bloedingsziekte. De gemeente had daarom een veiligheidsinspectie uitgevoerd en de bomen onder verscherpt toezicht geplaatst.

De meest zieke bomen zijn inmiddels gekapt en de rest zou in 2020 gebeuren, zodat er een fasering plaatsvindt, zodat de Veerdam niet in 1 keer alle mooie bomen kwijt is.

Het college heeft het besluit genomen om de kap van de resterende bomen nog eens drie jaar uit te stellen. Het argument hiervoor is dat men op deze wijze nog langer kan genieten van de grote kastanjebomen.

De VVD is het hier niet mee eens. Sophia de Keizer geeft aan: "Ook de VVD vindt de Veerdam een karateristiek stuk van Papendrecht en dat de bomen bij de laan horen, maar nóg langer wachten verhoogt alleen het risico dat er weer een grote tak naar beneden valt en wellicht loopt er dan net iemand onderdoor. We vinden dat het college zijn verantwoordelijkheid moet nemen, geen slappe hap, want veiligheid gaat voor!".

Wethouder Janssen is het met deze argumentatie niet eens. "We willen dit gefaseerd doen, omdat het veiligheidstechnisch verantwoord is. Twee keer per jaar worden de bomen geïnspecteerd en zo kun je inderdaad langer genieten van deze mooie bomen. Ik denk dat het geen ramp is om deze bomen langer te laten staan."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.