VVD fractie pleit voor veilige Veerdam

12 september 2014
VVD fractie pleit voor veilige Veerdam

PAPENDRECHT - Zondagmorgen 7 september brak zonder waarschuwing een loodzware tak van een kastanjeboom aan de Veerdam. De tak miste net een wandelaarster en vernielde een geparkeerde auto. In de krant was te lezen dat de gemeente het incident hoog opneemt, maar wat houdt dat eigenlijk in? De bewoners van de Veerdam zijn zowel geschrokken als kwaad. Zij hebben immers de gemeente Papendrecht twee jaar geleden al gewaarschuwd. De VVD fractie vindt dat het Papendrechtse College duidelijk moet aangeven hoe zij een herhaling van zo’n incident gaat voorkomen.

Al in 2012 werd er door de bewoners van de Veerdam alarm geslagen, omdat ze de toestand van de kastanjebomen in hun straat niet vertrouwden. De bomen lijden namelijk aan de bloedingsziekte. Deze oproep van de bewoners is door de gemeente niet genegeerd, maar ook niet resoluut aangepakt. De genomen akties beperkten ziech tot het nemen van een veiligheidsinspectie en het onder verscherpt toezicht plaatsen van de bomen. Dit terwijl bomen met deze ziekte elders in de regio uit voorzorg al gekapt werden.

Nu er een loodzware tak is gevallen, onderneemt de gemeente actie door het verwijderen van de boom. Hoe bedoel je: als het schaap verdronken is, dempt men de put? Dit keer viel de tak “slechts” op een auto. Het had zoveel erger kunnen zijn. Daarom heeft de VVD-fractie vragen gesteld aan het College van B&W. De fractie is benieuwd wat er nu met de overige zieke bomen op de Veerdam gaat gebeuren? "Blijven die ook weer onder verscherpt toezicht staan? De boom waarvan de tak afbrak was ook aangemerkt als “aandachtsboom” en dat heeft de tak ook niet tegengehouden. Het is waar dat de bomen beeldbepalend voor de straat zijn, maar dat mag toch niet betekenen dat een mooi plaatje belangrijker is dan veiligheid?"

Foto: Pieter van den Berg

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.