Gouden speld voor Egbert Lichtenberg

08 november 2019
Gouden speld voor Egbert Lichtenberg

PAPENDRECHT - CDA-fractievoorzitter Egbert Lichtenberg heeft afscheid genomen van de gemeenteraad van Papendrecht. Dat gebeurde donderdagavond 7 november 2019. Lichtenberg vertrekt uit de Papendrechtse politiek omdat hij is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Altena. Zijn officiële benoeming wordt in december verwacht.

Bij zijn vertrek werden wederzijds lovende woorden gewisseld. Lichtenberg vertrouwde zijn collega's toe dat Papendrecht hem veel gebracht had ('Het mooiste is mijn vrouw en mijn kinderen.') en dat hij er gedurende 25 jaar met plezier woonde en werkte. Hij voelde zich al die jaren een 'betrokken inwoner'  en kon Papendrecht zo 'doorgeven aan de volgende generatie. Papendrecht is mooiste gemeente in Drechtsteden,' aldus Lichtenberg.

Gouden speld
Burgemeester Aart-Jan Moerkerke sprak namens de raad en prees de verdiensten van de scheidende politicus. De burgemeester speldde Lichtenberg vervolgens de gouden gemeentespeld van Papendrecht op. 'Hij was een man met een missie, die van burgemeester worden", liet Moerkerke weten.

Benoeming
Egbert Lichtenberg gaat de Papendrechtse politiek missen. Andersom is dat evenzo. CDA-collega Corrie Middelkoop liet weten 'reuzetrots te zijn op Egbert' die nu burgemeester mag worden in Altena. 'Hij zal worden gemist in de CDA-fractie van Papendrecht.' Naar verwachting is de beëdiging in de gemeente Altena op maandag 9 december tijdens een bijzondere raadsvergadering.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.