Wantijbrug (N3) vanaf 20 januari voor 2,5 maand afgesloten

07 november 2019 door Hennie van der Zouw
Wantijbrug (N3) vanaf 20 januari voor 2,5 maand afgesloten

PAPENDRECHT - Vanaf 20 januari 2020 start Rijkswaterstaat met de renovatie van de Wantijbrug en gaat de brug voor twee en halve maand dicht. De brug is in slechte staat en moet gerenoveerd worden. Vanwege de veiligheid mag er tijdens het werk geen auto- en vrachtverkeer over de brug rijden. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug. De N3 gaat dicht tussen afslag bij de Merwedestraat en de afslag bij de Provincialeweg. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A16 en de A15. Vervoer van gevaarlijke stoffen moet via de A27 rijden.
Rijkswaterstaat heeft dit besluit van minister van Nieuwenhuizen vandaag met een persbericht bekend gemaakt. Wethouder Verkeer, Vervoer en Waterstaat Kees de Ruijter: "Wij zijn ons allemaal heel erg bewust van het ongemak dat de afsluiting van de Wantijbrug gaat opleveren. Maar veiligheid staat voor op. Tijdens de afsluiting zal er flinke hinder zijn. Rijkswaterstaat voert dit uit voor de veiligheid en bereikbaarheid van onze inwoners. Wij zetten ons samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Dordrecht in om de overlast zo veel mogelijk te beperken."

Er is uitgebreid gesproken met Rijkswaterstaat, de Veiligheidsregio, politie- en ambulancediensten en gemeente Dordrecht over alle mogelijke alternatieven. Daaruit bleek dat alleen bij volledige afsluiting van de brug de veiligheid tijdens de werkzaamheden en de aanrijtijden voor de nood- en hulpdiensten via de N3 gegarandeerd kunnen worden. Daarom is er geen andere optie dan volledige afsluiting.

Maatregelen om de overlast te beperken
Het ministerie onderkent dat onze regio hier overlast van gaat ondervinden en heeft middelen vrijgemaakt voor maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Dordrecht worden de maatregelen voorbereid. Er wordt gekeken naar omleidingen, bebording en communicatie, aanpassing van verkeerslichten, inzet van verkeerregelaars, inzet van extra bussen en verschillende fietsacties.

Gevolgen in Papendrecht
Maar ook met deze maatregelen zal het druk worden. In Papendrecht verwachten we dat vooral de doorstroming op de Burgermeester Keizerweg minder wordt. Wethouder De Ruijter: "Pak binnen Papendrecht zo veel mogelijk de fiets. Dan houden we ons dorp met elkaar bereikbaar. Naar en uit Dordrecht zal het fors drukker worden. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets en het openbaar vervoer, denk aan de verbinding met de Waterbus."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.