Basisscholen uurtje later open door staking leraren

27 juni 2017
Basisscholen uurtje later open door staking leraren

PAPENDRECHT / DORDRECHT - De deuren van veel basisscholen bleven vanochtend (dinsdag 27 juni) het eerste uur dicht. De leraren staken voor meer salaris en een lagere werkdruk. Daarom doen veel scholen in onze regio mee aan 'PO in Actie'.

Ook de Viermaster in Papendrecht doet mee aan deze actie, in onderstaande video leggen ze uit waarom.

https://www.facebook.com/demonitor/videos/1368836886534227/

RTV Dordrecht besteedde hier ook aandacht aan met het volgende stukje: "Elske van Bochove is leraar op de OBS Dubbeldam. Zij vindt het een mythe dat de werkdruk in het basisonderwijs lager is dan in het voortgezet onderwijs. “Ik ben leerkracht van groep 8 en ik kan je beloven dat de laatste weken mijn werkdagen op z’n minst 12 uur lang waren om alles rond te krijgen. Alle leuke dingen voor de leerlingen, maar ook rapporten, verslagen en de overgang naar de middelbare school.”

“De leraren in het basisonderwijs verdienen structureel te weinig,” vertelt Eugenie Stolk, lid van het dagelijks bestuur van de Algemene Onderwijsbond. “Heel gek dat ze op hetzelfde niveau een opleiding hebben gevolgd en toch 20 procent minder verdienen. Daarbij komt nog dat de werkdruk enorm is. En er is een enorm leraren tekort. Dat maakt dat het bijna niet meer vol te houden is.”

Als de politiek nog steeds niet wil luisteren, zit er niks anders op dan nog groter actie voeren, zegt Stolk. “Dan gaan we in september hardere acties voeren. Wie niet luistert, moet maar voelen, zeggen ze dan. Dat klinkt heel onaardig maar het kan niet anders. We hebben straks een maatschappelijk probleem als de kinderen geen goed onderwijs meer krijgen. Dat moet de politiek nu gaan snappen.”

Demissionair premier Mark Rutte ontvangt vanmiddag een petitie. Die was op vrijdag 280.000 keer ondertekend. Hoe hoog de teller nu staat, wordt vanmiddag bekend gemaakt."

Na schooltijd (16.00 uur) is er een manifestatie op het Malieveld in Den Haag om de eisen kracht bij te zetten. De acties zijn georganiseerd door de onderwijsorganisaties de Algemene Onderwijsbond (AOb), de PO-raad en PO in Actie, verenigd in het PO-front. Volgens de actiegroep doen meer dan 5500 basisscholen mee aan de protestactie, ofwel 85 procent van het totaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.