Papendrechtse basisscholen gaan staken

03 oktober 2017
Papendrechtse basisscholen gaan staken

PAPENDRECHT - Op donderdag 5 oktober is een landelijke staking van basisschoolonderwijzers afgekondigd en de Papendrechtse basisscholen doen hier ook aan mee. Er is echter 1 school die wel gewoon les blijft geven en dat is de reformatorische Augustinusschool.

Alle overige openbare basisscholen (verenigd in de OPOP) en christelijke basisscholen (verenigd in de VCNOP) zijn op 5 oktober gesloten. Alle kinderen hebben dan vrij.

De leerkrachten komen in actie tegen de hoge werkdruk en voor een hoger salaris, zodat kwalitatief goed onderwijs gegevens kan blijven worden. De overheid heeft reeds 275 miljoen toegezegd, maar er moet jaarlijks in totaal 1,4 miljard euro extra bijkomen voor werkdrukverlichting en hogere salarissen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.