VV Papendrecht verliest van Terneuzense Boys

04 november 2019 door Hennie van der Zouw
VV Papendrecht verliest van Terneuzense Boys

PAPENDRECHT - In een zeer matige wedstrijd liep Papendrecht op zaterdagmiddag 2 november in Terneuzen tegen een onnodige nederlaag aan. Op het hobbelige veld maakte Terneuzense Boys een achterstand van 0-1 goed en pakte met 2-1 een verdiende overwinning. Het balbezit was grotendeels voor Papendrecht, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. De spitsen konden niet worden bereikt en aanvallend kwam Papendrecht tekort. Het waren juist de gastheren, die voornamelijk de lange bal hanteerden, die de kansen kregen. In de achtste minuut was het Douwe Zeegers, die namens Terneuzense Boys alleen voor de goal over de bal heen maaide na een strak aangesneden vrije bal.

In de 17e minuut was het eerste kansje van Papendrecht te aanschouwen. Lorenzo van Wijk werd op de rechterkant aan het werk gezet door George Tomas de Brito. In de zestien kreeg de jonge spits een schietkans, maar zijn schot ging voorlangs. Justin Beemsterboer kwam net te laat om alsnog de bal binnen te tikken. Niet veel later kwam Papendrecht goed weg, toen de bal twee keer van de lijn werd gehaald. Eerst was het Nick Kamerling, die een door Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes gekraakt schot wegwerkte. Vervolgens was het George Tomas de Brito, die een kopbal na een corner uit het doel haalde. De rebound na deze redding vloog rakelings langs het Papendrechtse doel. In de 35e minuut kwam Papendrecht uit een counter toch op 0-1. Sven van der Net veroverde de bal op het middenveld en stuurde met prima pass Justin Beemsterboer weg. Het duel met Terneuzense Boys-aanvoerder Sander Overbeeke won hij op fysiek, waarna hij alleen richting keeper Antonie Notte kon. Links van het doel bleef hij koel en schoot de bal in de verre hoek.

Na de rust werd het voetbal niet beter. Beide ploegen waren niet bij machte om de aanvallers te bereiken. In de 55e minuut kwamen de Boys door Jesper Cornelissen op gelijke hoogte. Een verkeerde breedtepass in de verdediging van Papendrecht werd zomaar in de voeten gespeeld van Cornelissen, die vervolgens de bal in de verre hoek schoof. Niet veel later verloor Papendrecht met veel mensen voor de bal op het middenveld het balbezit, waarna na een prachtige Zeeuwse aanval Ewoud van Troost voor de goal de bal binnen kon tikken.

Na de 2-1 probeerde Papendrecht met man en macht de gelijkmaker te forceren. Er waren wat kansjes voor Djerrel Saffignani en Justin Beemsterboer, maar echt gevaarlijk werd Papendrecht niet. Nadat Justin Beemsterboer in de 78e minuut direct rood kreeg van scheidsrechter Freek van Herk, leek de wedstrijd gespeeld. Toch rechtte Papendrecht nog een keer de rug. Nick Kamerling werd naar voren gestuurd om met zijn kopkracht voor gevaar te zorgen en ballen door te koppen. Het leidde tot wat chaotische situaties voor het doel van Terneuzense Boys, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Opstelling: Rijntjes (Blom), Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Tomas de Brito (Mooiman), Van Wijk (Baars), Beemsterboer.

Verslag en foto: Beide zijn van Edwin Schreurs.

Onderschrift: Justin Beemsterboer wint zijn duel met de aanvoerder van Terneuzense Boys en gaat op weg naar de 0-1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.