De Geul doet goede zaken in KNZB competitie

04 november 2019 door Hennie van der Zouw
De Geul doet goede zaken in KNZB competitie

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Sportcentrum in Papendrecht de tweede ronde van de KNZB competitie gezwommen. Na de eerste ronde stond de Geul op de 8e plaats in de totaalstand en door de goede prestaties van de zwemmers tijdens deze 2e ronde is de Geul een plek gestegen en staat nu op de 7e plaats, op kleine afstand van de nummer 5 en 6. Er is dus nog van alles mogelijk tijdens de volgende 2 wedstrijden.

Er werden door de zwemmers weer flink wat persoonlijke records gezwommen, het PR record van de dag kwam op naam van Evi Kleijn, die op de 200 rug maar liefst 10 seconden van haar beste tijd afhaalde. Ook de PR’s van Tygo van Berkel, 8 seconden, en Senna Veth, 7 seconden, op de 100 rug mochten er zijn.

De wedstrijd begon met een 4x100 wissel voor meisjes en het Geulteam met Donna Verhoef, Daphne van Tilburg, Laura ’t Lam en Lois van Valen werd mooi 2e. 

Marcha Admiraal was goed op dreef bij de dames: op de 200 vrij en de 100 vlinder tikte ze als 1e aan en pakte het goud. Op de 50 school zwom ze in een PR naar de 4e plaats. Esmée Roodenburg zorgde met een 4e plaats op de 200 vrij en een 6e plaats op de 100 vlinder voor de overige wedstrijdpunten.
De heren maakten er op de 200 vrij een 1-2-3-tje van: goud voor ben Muller, zilver voor Ivan van Omme en brons voor Max Muller. Op de 50 school zwom Ivan eveneens naar een 2e plaats. Op de 100 vlinder was er een 4e plaats voor Ben en een 5e plaats voor Max.

Bij de meisjes onder de 16 jaar pakte Daphne van Tilburg brons op de 200 vrij en de 100 school. Dana Kleijn en Naomi Hardam zwommen een PR op de 200 vrij. Bij de jongens in deze categorie zwom Robin Schols in een PR naar de 4e plaats op de 100 school, waarbij het tevens zijn tijd op de 50 school verbeterde. Brandon Groeneveld werd 5e op de 200 vrij en 6e op de 100 school, Erik Verhagen zette op beide afstanden een PR op de klokken.

Laura ’t Lam zwom in de categorie meisjes onder 14 jaar naar het goud op de 200 rug en zilver op de 100 vlinder. Lois van Valen pakte het brons op de 200 rug en werd 4e op de 100 vlinder.
In de categorie meisjes onder de 12 jaar deed Donna Verhoef goede zaken door de 200 wissel en de 100 vrij te winnen, de laatste aftstand in een mooi PR. Jasmijn Schols zwom een PR op de 200 wissel en werd 6e. Bij de jongens was er op de 100 vrij een mooi PR voor Dylan Groeneveld, het leverde hem een zilveren medaille op. Miniorenzwemmer Jesper van Tilburg zorgde voor de overige wedstrijdpunten.

Ook de zwemmers onder de 11 jaar deden het goed deze middag. Op de 100 rug zwom Paul Ruitenberg in een PR naar plaats 5, op de 50 school haalde hij een zilveren medaille. Giovanni Zamani Rad zwom voor de eerste keer 100 rug en bracht het er prima vanaf. Milan Heuvelman, Rens van der Es en Tygo van Berkel zwommen op beide afstanden een PR en Lucas Kuipers, Bas van Helden en Senna Veth zetten 1 PR op de klokken.

Bij de allerjongsten, onder 9 jaar, veroverde Bjurn Nijhof het brons op de 50 school en de 25 vrij. Roos Kleijn werd 2e op de 25 vrij en 3e op de 50 school. Eline van Berkel pakte het zilver op de 50 school en Sanne Heuvelman het brons op de 25 vrij.

Op de 4x100 vrij voor heren werden Brandon Groeneveld, Max Muller, Ben Muller en Ivan van Omme tweede. Ook was er zilver voor Debra de Lange, Esmée Roodenburg, Daphne van Tilburg en Marcha Admiraal op de 4x200 vrij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.