Oproep voor foto's en teksten uit de Tweede Wereldoorlog

01 november 2019 door Hennie van der Zouw
Oproep voor foto's en teksten uit de Tweede Wereldoorlog

PAPENDRECHT - 'In mei 2020 verschijnt het boek "Papendrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog". Schrijver dezes wil langs deze weg lezers en vooral verenigingen oproepen of zij in hun archief nog foto's of teksten hebben uit deze tijd en deze beschikbaar willen stellen aan de auteur, met recht van teruggeven uiteraard.'

'Het boek bevat alle facetten uit de oorlog zoals beleefd werd door de Papendrechters: Luchtbeschermingsdienst, Politie, Marechaussee, Brandweer, EHBO, de inval in 1940, bombardementen, verzet, crossliners, Kijk- en Luisterdienst, interneringen, evacuees, boeren en ambachten, honger, Merwedegijzelaars, piloten en vliegtuigen die op Papendrechtse bodem terecht kwamen. Maar er zijn in het boek ook tal van oorlogsgerechten te vinden.'

Kunt u positief op deze vraag antwoorden, neem dan contact op met: elviravanwijngaarden@gmail.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.