Stichting gaat stedenband met Blomberg onderhouden

31 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Stichting gaat stedenband met Blomberg onderhouden

PAPENDRECHT - Al geruime tijd heeft Papendrecht een stedenband met Blomberg uit Duitsland. In het verleden was een een commissie Papendrecht-Blomberg, die allerlei activiteiten organiseerde om de stedenband te onderhouden. Deze was sinds enkele jaren niet meer actief.

Maar de stedenband is nu nieuw leven ingeblazen, met de oprichting van een stichting. Het valt dus niet meer onder directe verantwoordelijkheid van de gemeente Papendrecht. Vanaf nu gaat de Stichting Jumelage Papendrecht invulling geven aan de stedenband die Papendrecht heeft met  Blomberg.

Waarom een stedenband?
De stedenband is bedoeld om contacten tussen inwoners uit verschillende plaatsen te bevorderen. Het is dan ook mooi dat een stichting, gevormd door inwoners van Papendrecht, nu verder inhoud gaat geven aan de stedenband.

Samenstelling van het bestuur
Het nieuwe bestuur bestaat uit Ton Schimmelpenningh (voorzitter), Annemarie Reekers (penningmeester) en Wijnand Buursema (secretaris). Burgemeester Moerkerke heeft het kersverse bestuur van de stichting namens de gemeente dinsdag 29 oktober gefeliciteerd en hen veel succes gewenst met het uitvoeren van hun taak.

Wat gaat de stichting doen?
De Stichting zal ondersteuning bieden bij het aangaan en onderhouden van contacten tussen inwoners van beide plaatsen en daarnaast culturele en sportieve uitwisselingsactiviteiten stimuleren en ondersteunen. Stichting Jumelage Papendrecht heeft de missie om meer Papendrechtse verenigingen enthousiast te maken over uitwisselingen met Blombergse verenigingen.

Concerten muziekvereniging Excelsior
Voor het komende jaar staan al heel wat activiteiten gepland. Zo gaat muziekvereniging Excelsior uit Papendrecht op 28 en 29 maart concerten geven in Blomberg in het kader van hun 100-jarig bestaan. Hierbij zal ook bestuurlijke vertegenwoordiging uit Papendrecht aanwezig zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.