Welke Koningin vertegenwoordigt Papendrecht op het Koninginnenfeest in Blomberg?

20 mei 2016
Welke Koningin vertegenwoordigt Papendrecht op het Koninginnenfeest in Blomberg?

PAPENDRECHT - Een Papendrechtse delegatie is van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus aanwezig bij het Königinnenfest in Blomberg. Tijdens het feest representeren zo’n tweehonderd tot tweehonderdvijftig Königinnen steden, streken en producten. Inwoonsters van Papendrecht die deze rol graag vervullen, kunnen zich tot maandag 30 mei kandidaat stellen.

Het ‘Königinnenfest’ komt voort uit een traditie van schutterijen die bijeenkomsten hielden waarbij steden en streken zich voorstelden. Nog steeds wordt in Duitsland elke drie jaar zo’n bijeenkomst gehouden. De vorige editie vond plaats in Hamburg, dit jaar valt Blomberg de eer te beurt het feest te organiseren.

Naar verwachting zijn tweehonderd tot tweehonderdvijftig Königinnen aanwezig, die steden, streken en producten vertegenwoordigen. Papendrecht laat zich als partnerstad van Blomberg natuurlijk graag representeren door een plaatselijke schone die gekleed gaat als Königin en met haar verschijning uitdrukt dat zij Papendrecht vertegenwoordigt.

Inwoonsters die Papendrecht graag op deze manier willen representeren kunnen zich tot maandag 6 juni aanmelden via info@papendrecht-blomberg.nl.
Aanmelding staat open voor dames van achttien jaar en ouder die in Papendrecht wonen, zich betrokken voelen bij Papendrecht en bij voorkeur Duits spreken. Kandidaten die op basis van de schriftelijke informatie geselecteerd worden, ontvangen een uitnodiging om in een gesprekje hun kennis van Papendrecht toe te lichten.

Naast de reis naar Blomberg (reiskosten, maaltijden en overnachtingen) bestaat de prijs natuurlijk uit de eer en de jurk die voor de Königin en het feest in Blomberg beschikbaar wordt gesteld. De Königin mag de jurk uiteraard houden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Wietske Pietersma, 06-20462187.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.