30 jaar verbinding tussen Papendrecht en Blomberg

15 februari 2005
30 jaar verbinding tussen Papendrecht en Blomberg

PAPENDRECHT – Op dinsdag 15 februari 2005 was het precies 30 jaar geleden dat de gemeenten Papendrecht en Blomberg besloten voor onbepaalde tijd een overeenkomst aan te gaan met betrekking tot uitwisseling van onder meer culturele, sportieve, religieuze en bestuurlijke activiteiten.

Om dit heugelijke feit te vieren spraken de burgemeesters van beide gemeente elkaar op deze dag via MSN toe met behulp van een webcam en een microfoon. Burgemeester De Bruin nodigde zijn Blombergse ambtsgenoot uit om de voorzetting van de vriendschapsband te bekrachtigen met een oorkonde. Ook de heer Schimmelpenningh sprak als voorzitter van de jumelagecommissie enkele woorden.

Gedurende het gehele jaar zijn er tal van activiteiten in Papendrecht om het 30-jarige jubileum van de vriendschapsband met Blomberg te vieren, zoals bijvoorbeeld de fietstocht Blomberg-Paperdrecht, het oktoberfest en de zwem-, voetbal- en paardrijwedstrijden. Hoogtepunt is het concert door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Zie www.papendrecht900.nl voor meer informatie over alle festiviteiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.