Aanhoudende stijging van de woningmarkt: wat is het effect in Papendrecht?

09 mei 2019
Aanhoudende stijging van de woningmarkt: wat is het effect in Papendrecht?

PAPENDRECHT - Het is algemeen bekend dat de huizenmarkt in Nederland op hol geslagen is. Woningen in grote steden zoals Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Breda zijn onbetaalbaar geworden voor de ‘gewone Nederlander’. Hierdoor is het voor studenten en mensen met weinig vermogen bijna onmogelijk om in het centrum van een van deze steden een woning te vinden. In de maand april van het jaar 2019 is er voor het eerst een kleine daling geconstateerd sinds jaren in de Nederlandse woningmarkt. Geldt dit ook voor Papendrecht?

Papendrecht gaat mee met de trend
Ook de woningen in Papendrecht zijn flink gestegen in waarde. Zo is de gemiddelde vraagprijs van een woning in Papendrecht momenteel €360.000 euro. Dit is een stijging van ongeveer €30.000 euro ten opzichte van vorig jaar. Voornamelijk nieuwbouwhuizen kennen een enorm hoge verkoopprijs. Nieuwbouwhuizen zijn enorm populair onder woningzoekende en dit heeft effect op de vraagprijs van nieuwbouwwoningen. Uit onderzoek van Trouw blijkt dat de gemiddelde vraagprijs van een nieuwbouwwoning €369.000 is, dit is 11% duurder dan een jaar geleden. Daarentegen heeft ook de woningmarkt van Papendrecht in april een kleine daling vertoond. Is dit dan het einde van de steeds duurder wordende woningmarkt?

Wat is de oorzaak van de enorm dure woningmarkt?
Erik Pep van Rooming legt uit:"De oorzaak van de steeds duurder wordende woningmarkt is vrij simpel, de vraag naar woningen overstijgt het aanbod ervan. De bevolking in Nederland blijft groeien, maar de huizenbouw blijft achter. Hierdoor is de vraag groter dan het aanbod en dit vertaalt zich door naar de steeds duurdere woningen. Om de woningmarkt weer in balans te brengen moeten er dus meer woningen worden gebouwd, dit terwijl bouwbedrijven aangeven dat het juiste personeel schaars is in Nederland.

Beleggen in vastgoed blijft een trend
Beleggen in vastgoed blijft een trend bij veel beleggers in Nederland. De rente op de gemiddelde spaarrekening is nihil en hierdoor blijven beleggers naar alternatieven zoeken om rente te verdienen met hun spaargeld. Een zeer populaire optie is en blijft het investeren van geld in vastgoed. Zoals we weten behoudt vastgoed haar waarde. Daarnaast hebben we net gelezen dat de waarde zelfs al jaren stijgt, wat natuurlijk positief is voor beleggers. Daarnaast merken we, vooral in de grote steden, dat woningen steeds vaker gekocht worden om daarna te verhuren. Het aantal koopwoningen daalt en het aantal huurwoningen stijgt. Beleggers overstijgen de biedingen van starters en starters zijn hierdoor dus bijna wel gedwongen om een woning te huren. Wanneer beleggers hun kamers verhuren ontvangen ze dus huur van de huurders, daarnaast profiteren ze van een stijgende woningwaarde. Beleggen in vastgoed is dus zeker winstgevend geweest de afgelopen jaren".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.