Drechtstreek verslaat Sleeuwijk

28 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek verslaat Sleeuwijk

PAPENDRECHT / SLEEUWIJK – Het had even geduurd maar Drechtstreek haalde zaterdag in Sleeuwijk de eerste driepunter van het seizoen binnen. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit want Sleeuwijk aanvoerder Barry Ruitenberg scoorde met een fraaie lob al na één minuut de 1-0 voor zijn ploeg.  

Dat snelle doelpunt zorgde voor een flinke domper voor het elftal van coach Bart Toom. Men was immers vol goede moed naar Sleeuwijk afgereisd want ook Sleeuwijk had veel moeite om punten te behalen. De afgelopen weken was er door Drechtstreek niet steeds slecht gespeeld maar er werd nauwelijks gescoord. Na de snelle goal hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Fraai en hoogstaand was het voetbal niet en er ontstonden nauwelijks doelrijpe kansen voor beide doelen. 
In de tweede helft leek Drechtstreek erg gemotiveerd uit de kleedkamer te komen.

De ploeg slaagde er in om de tegenstander op te jagen. Het wist goed druk te zetten en Sleeuwijk had daar duidelijk moeite mee. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft wist Mark Kunst de gelijkmakende 1-1 op zijn naam te zetten toen hij een goed voorgegeven bal van Job van Vliet achter Sleeuwijk doelman Martijn Verhoeven wist te plaatsen. Drechtstreek leverde in die fase van de wedstrijd veel strijd en zo’n tien minuten voor het eind was het de ingevallen Patrick Tukker die de winnende goal voor zijn rekening nam. Hij liep de bal die door Mark Kunst aan de zijkant was veroverd en voorgebracht vlak bij de eerste paal het doel in. Daarna scoorde ook Luuk Bouw nog een keer maar die bal werd door scheidsrechter Gerrit de Pater afgekeurd wegens buitenspel.

Na afloop was de opluchting over de winst groot bij Bart Toom en zijn mannen. Het zal de ploeg moed geven voor de lastige thuiswedstrijd tegen Wieldrecht van komende zaterdag. Aanvang van die wedstrijd op sportpark Oostpolder is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.