Papendrecht verliest van Sliedrecht

28 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Papendrecht verliest van Sliedrecht

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - In de jaren 80 van de vorige eeuw waren de derby’s tussen Papendrecht en Sliedrecht regelrechte topwedstrijden, die verschillende malen enkele duizenden toeschouwers op de zondagmiddag naar het voetbalveld wisten te bewegen om de ‘burenruzie’ te aanschouwen. Wedstrijden die werden uitgevochten op het scherpst van de snede en waarbij de rivaliteit tussen beide clubs ervan afspatte.

In de tussentijd is veel gebeurd. Nadat Sliedrecht al veel eerder had besloten het prestatief zondagvoetbal vaarwel te zeggen, heeft ook Papendrecht in 2012 deze beslissing genomen. Sindsdien is Papendrecht, met voornamelijk jongens uit de eigen jeugd, vanuit de vierde klasse opgeklommen naar de eerste klasse. Een competitie op niveau waarin Sliedrecht, na een uitstapje naar de Hoofdklasse, al meerdere jaren in de bovenste regionen actief is. Ook in deze competitie zijn de blauw-witten weer één van de grote titelfavorieten. Dat de rivaliteit tussen beide teams de afgelopen decennia is veranderd, spreekt voor zich. Circa 600 mensen waren op zaterdagmiddag 26 oktober aanwezig op het Slobbengors. De toeschouwers zagen een interessant duel tussen Papendrecht en Sliedrecht, maar van een echte derby was geen sprake.

De thuisploeg, zonder de afwezige Jay Luciano, begon furieus met vijf hoekschoppen in de openingsfase en een grote kans voor Justin Beemsterboer. Na het eerste kwartier nam Sliedrecht de touwtjes in handen. In de 25e minuut schoof Dennis Verhoef in een druk strafschopgebied koeltjes de 0-1 achter de kansloze Roy Rijntjes. In de eerste helft verzuimden de ‘Baggerdorpers’ vervolgens om de score uit te bouwen naar een grotere voorsprong.

Na de rust leek de wedstrijd al in de 48e minuut gespeeld, toen de gasten een zeldzame fout in de Papendrechtse verdediging direct afstraften en de 0-2 op het scorebord zetten. De mannen van Johan Sturrus gaven zich echter niet gewonnen. Met George Tomas de Brito op het middenveld kwam er wat meer lijn in het aanvalsspel. Dat resulteerde al vrij snel in de aansluitingstreffer door diezelfde Tomas de Brito. Na een klein uurtje spelen viel zijn boogbal vanaf rechts vanuit een schier onmogelijke hoek bij de tweede paal achter de verbaasde Sliedrecht-doelman in het netje:  1-2.

Voordat iedereen op het Slobbengors goed en wel klaar zat voor de rood-zwarte jacht op de gelijkmaker, was het verschil echter alweer twee. In de 62e minuut kopte Dennis Verhoef zijn tweede tegen de touwen. Papendrecht kreeg nog een aantal kansjes via Lorenzo van Wijk en Justin Beemsterboer, terwijl Sliedrecht nog een paar grote mogelijkheden liet liggen om de score op te voeren. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor de aantrekkelijke wedstrijd in 1-3 eindigde met Sliedrecht als de verdiende winnaar.

Volgende week maakt VV Papendrecht de verre reis naar Terneuzense Boys. Op zaterdag 9 november is volgende thuiswedstrijd tegen WNC, waarbij na de wedstrijd het Jubileumbier zal worden gelanceerd in verband met het naderende 100-jarige bestaan.

Opstelling: Rijntjes; Van Rooijen (Tilroe), Kamerling, Goodett, Van Ek (Tomas de Brito), Saffignani, Baars, Van der Net, Leenheer, Van Wijk en Beemsterboer.

Onderschrift foto: Na rust bracht George Tomas de Brito meer lijn in het spel van Papendrecht. Het wedstrijdverslag is van Erwin Schuil. De foto is van Guillaume Kortekaas.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.