Papendrecht pakt benauwde, maar dik verdiende overwinning

21 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Papendrecht pakt benauwde, maar dik verdiende overwinning

PAPENDRECHT - Papendrecht heeft op zaterdagmiddag 19 oktober in Zaltbommel op het kunstgras van Nivo Sparta een dik verdiende 0-1 zege geboekt. Papendrecht ging sterk van start. Binnen de minuut spatte de bal op de lat uiteen na een schot van de rand van het strafschopgebied van routinier George Tomas de Brito. Papendrecht speelde geconcentreerd en fel en had het middenveld in handen. Hierdoor kon Nivo Sparta nauwelijks gevaarlijk worden.

In de 17e minuut leek Papendrecht op voorsprong te komen. Een counter van Nivo Sparta werd door Jarden van Ek onderbroken. Hij stuurde vervolgens Justin Beemsterboer langs de zijlijn weg, die met een perfecte voorzet Jay Luciano in staat stelde om alleen voor Nivo Sparta-keeper Tony Salm binnen te schieten. Scheidsrechter Van Veelen wees naar het midden en Papendrecht dacht het doelpunt te kunnen vieren. De grensrechter van Nivo Sparta stond echter met de vlag omhoog. Na aandringen van de Nivo Sparta-spelers ging de arbiter in overleg om vervolgens de goal niet te honoreren. Een op zijn zachtst gezegd opmerkelijke beslissing. Er zou een overtreding zijn geweest van Justin Beemsterboer in het duel met zijn directe tegenstander. In het vervolg voor de rust waren aan beide zijden geen grote kansen meer te bewonderen.

Na de rust begon Papendrecht wat slordig met veel balverlies tot gevolg. Hierdoor kon Nivo Sparta iets meer naar voren spelen. Na een minuut of tien pakte Papendrecht het initiatief weer over. Het sterk spelende middenveld van Papendrecht overliep het middenveld van de gastheren. Vooral de veelvuldig opkomende linksback Jarden van Ek was een plaag voor de rechterflank van Nivo Sparta. Papendrecht creëerde de nodige kansen, maar de prima keepende Tony Salm kon zich onderscheiden door diverse reddingen. Het was een wonder te noemen, dat Papendrecht na vijf kwartier nog niet had gescoord.

In de 80e minuut bracht uitblinker Sven van der Net de verlossing. Met een geweldige dieptepass met buitenkant rechts lanceerde hij Jay Luciano, die alleen voor Tony Slam koel bleef en de 0-1 binnenschoof. In het laatste deel van de wedstrijd zocht Nivo Sparta met de lange bal de gelijkmaker. De Papendrecht-defensie bleef echter gemakkelijk overeind en in de omschakeling kreeg Papendrecht nog enkele kansen. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor Papendrecht de dik verdiende 0-1 overwinning kon vieren.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Tomas de Brito (Van Wijk) Luciano, Beemsterboer.

Onderschrift foto: Doelpuntenmaker Jay Luciano viert feest, aangever Sven van der Net (links) komt feliciteren. (Foto: Edwin Schreurs)

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.