Gelijkspel Papendrecht dankzij sterke 2e helft

14 oktober 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Op een regenachtig sportpark Slobbengors heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 12 oktober door een ijzersterke tweede helft een punt gepakt tegen Kloetinge. De ploeg uit de gelijknamige Zeeuwse plaats was zonder puntverlies naar Papendrecht gekomen. De nummer 2 uit de stand was de eerste helft oppermachtig. De hoekschoppenverhouding van 0-9 sprak voor zich. Toch gaf Papendrecht weinig kansen weg aan de soepel combinerende tegenstander. Papendrecht werd fel op de huid gezeten en kwam niet echt aan voetballen toe. Ondanks dat er weinig kansen waren te noteren in de eerste 20 minuten, was het zeker geen onaantrekkelijk duel.

In de 27e minuut kwamen de gasten gezien de spelverhouding verdiend op voorsprong. Een schot van de rand van het strafschopgebied kon nog gered worden door Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. De rebound was echter een prooi voor Daan Esser, die de bal simpel over de op de grond liggende Rijntjes heen kopte. Vlak voor rust was Daan Esser dicht bij zijn tweede treffer. Zijn schot uit de draai van de rand van de zestien werd met een prima safe van Roy Rijntjes onschadelijk gemaakt.

Na de rust was het spelbeeld totaal anders. Papendrecht toonde minder ontzag voor de tegenpartij en zette meer druk naar voren. Hierdoor kreeg Kloetinge geen kans meer om rustig op te bouwen. In de 55e minuut was de eerste redelijk kans van Papendrecht te aanschouwen. Door een dieptebal van Sven van der Net kon Justin Beemsterboer op de linkerflank een actie inzetten. Zijn schot miste echter de kracht om Kloetinge-goalie Mitchell Braafhart te verontrusten. Papendrecht voerde de druk verder op en was in de 64e minuut dicht bij de gelijkmaker. Sven van der Net speelde zich prima vrij en zocht vervolgens met een schuiver de verre hoek. De prima redding van Mitchell Braafhart voorkwam de gelijkmaker. Niet veel later hield de Kloetinge-doelman zijn ploeg weer op de been, toen Edinho Goodett na een lange Papendrechtse aanval met een volley het Kloetinge-doel onder vuur nam. Met een geweldige reflex voorkwam Braafhart het verdiende Papendrecht-doelpunt.

Af en toe waren de gasten in de omschakeling gevaarlijk, maar tot grote kansen kwamen ze niet. Papendrecht, dat steeds nadrukkelijker de aanval zocht, kwam in de 84e minuut wel goed weg. Bij het uitverdedigen werd de bal onderschept door Kloetinge, waardoor Luuk van Vossen alleen voor Roy Rijntjes verscheen. Tot opluchting van heel Papendrecht schoof de Zeeuw de bal naast. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant wel in het net. Cees Baars stuurde met een dieptepass Jay Luciano weg. De watervlugge aanvaller bleef uiterst koelbloedig en deponeerde de bal over de uitkomende Mitchell Braafhart in de verre hoek: 1-1.

Tijdens de laatste minuten van het vermakelijke duel gebeurde niet veel meer. Na het affluiten van de prima leidende scheidsrechter Melvin Vink kon Papendrecht tevreden zijn met een punt tegen de titelkandidaat.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Baars, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Luciano, Beemsterboer (Van Wijk).

Het verslag van deze competitiewedstrijd van Papendrecht van afgelopen zaterdag is geschreven door Edwin Schreurs. De bijbehorende foto is van Guillaume Kortekaas.