Ouder-kindkamp van Scouting groot succes

14 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Ouder-kindkamp van Scouting groot succes

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend organiseerde Scouting van Brederode een heel bijzonder kamp voor de welpen (kinderen van 6 t/m 11 jaar). Ze reisden terug naar de Romeinse tijd, waar ze samen met keizerin Julia Caesar, de Galliër Obelix en de goden Neptunus en Minerva op vrijdagavond allerlei gave avondspellen deden.

Op zaterdagochtend kwamen ook de ouders. Na een ochtend vol spelletjes wist iedereen tot welk historisch volk ze behoorden en werkte iedereen goed samen als team. Er zijn ook echte buitenkeukens gebouwd! Als lunch stond iedereen in de rij bij "Cafetaria Knakkie", waar heerlijke broodjes knakworst buiten bij het keukenraam werden besteld en geserveerd.

's Middags is de hele groep naar de Biesbosch gegaan om te varen, waarna we lekker rondom het kampvuur opwarmden en op de buitenkeukens kookten. Zoals het hoort werden er 's avonds spelletjes rondom het vuur gedaan en was er een dropping voor alle stoere mensen die dat aandurfden! Zondag was het kamp helaas al weer afgelopen en reisd e iedereen terug naar de moderne tijd. Ondanks de regen was het een groot succes!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.