Weer verlies van Drechtstreek

14 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Weer verlies van Drechtstreek

PAPENDRECHT - Opnieuw is het Drechtstreek niet gelukt om punten te behalen. Opnieuw was het voetbal van een redelijk niveau en opnieuw ontbrak het vooral voorin aan slagkracht. De ploeg moest na afloop constateren dat men weer met lege handen stond na het 2-1 verlies.

Na een minuut of tien kon Arkel de 1-0 scoren na een volledige misrekening van doelman Joris Moesman die ruim buiten de zestien, vlakbij de hoekvlag, niet kon voorkomen dat hij werd gepasseerd. De voorzet die daarop volgde kon eenvoudig worden binnengelopen door Corné van Horik. Ondanks die onnodige tegenvaller bleef het elftal van Bart Toom knokken voor een doelpunt. Vijf minuten later waren Erwin van der Heiden en Max Voogel dicht bij de gelijkmaker maar Voogel kon de voorzet van Van der Heiden net niet raken. Toch kwam Drechtstreek halverwege de eerste helft op gelijke hoogte door een doelpunt van Yannick Steenhuisen die de bal kreeg aangereikt door Silvan Damwijk. Beide ploegen knokten hard voor een doelpunt. Drechtstreek kwam goed weg toen Dylan Verschoor van flinke afstand hard uithaalde. Doelman Moesman wist de bal echter goed te stoppen. Toch was het Dylan Verschoor die namens Arkel een minuut of tien voor rust de 2-1 in kon schieten.

In de tweede helft bleven beide ploegen met volle kracht aanvallen maar er werd er niet meer gescoord. Kansen waren er wel degelijk maar voor het doel miste Drechtstreek te veel kansen. Doelman Thomas Viset werd wel op de proef gesteld maar veel schoten op zijn doel gingen ruimschoots over en naast. Nadat Ties van Aggelen in de ploeg werd ingebracht ontstonden er meer kansen. Hij scoorde zelfs de gelijkmaker maar daar stak scheidsrechter Mike Klaare een stokje voor. Hij keurde het doelpunt om onduidelijke redenen af nadat hij al heel wat aanvallen van Drechtstreek had afgebroken wegens door de assistent-scheidsrechter aangegeven buitenspel momenten. Ook in het laatste minuten van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en de blauwwitten moesten zonder punten terug naar Papendrecht.

Door het onfortuinlijke verlies tegen Arkel belandde Drechtstreek op de elfde positie van de ranglijst met net als Sleeuwijk en Heukelum slechts één wedstrijdpunt na vier wedstrijden. Dat is ronduit teleurstellend te noemen. Het is voor de ploeg te hopen dat ontbrekende spelers als Jorn van Drimmelen, Yunus Ekiz, Jillroy Ruiz, Ton Groffen en Randy Kroos snel aanwezig zullen zijn. Misschien dat zij de nu ontbrekende flow weer in het elftal terug kunnen brengen.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek op sportpark Oostpolder de thuiswedstrijd tegen Heukelum. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.