Oplichters actief in Papendrecht

12 oktober 2019

PAPENDRECHT - Er zijn de laatste tijd oplichters actief die pakketjes laten afleveren. Er zijn op dit moment al drie gevallen bekend, allemaal in Papendrecht.

Gisteren werd er bij een woning in de Randwijk aangebeld door twee jongens van een jaar of 17-20 met het verhaal dat er een pakketje verkeerd zou zijn afgeleverd door de pakketbezorger. Ze bleven erop aandringen dat het pakketje was afgeleverd en zijn uiteindelijk na een grote mond weggegaan met de mededeling dat ze zouden terugkomen. De bewoners zijn niet in deze oplichtingstruc getrapt en hebben direct de politie gebeld.

Dit is een bekende oplichterstruc! Het werkt zo: een pakketje wordt bij u afgeleverd met daarop uw adresgegevens maar vaak met andere naam. De oplichters komen vervolgens bij u aan de deur met een warrig verhaal dat het pakketje per ongeluk bij u zou zijn bezorgd. Het pakketje is echter besteld bij een webshop met de optie 'achteraf betalen', waardoor de webshop bij u terecht komt voor de betaling.

Accepteer nooit een pakketje met uw adres maar met een andere naam. Weiger het pakketje aan de deur of neem contact op met de afzender. Maar geef het in ieder geval nooit af aan iemand die het komt ophalen met een goede smoes, maar bel direct de politie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.