Finalemiddag Beelden Verbeeld

03 oktober 2019
Finalemiddag Beelden Verbeeld

PAPENDRECHT - De Culturele Raad Papendrecht organiseert dit jaar voor het eerst een evenement onder de titel "Beelden Verbeeld".  De Culturele Raad Papendrecht heeft bewoners de afgelopen maanden uitgenodigd om aan de slag te gaan en op "eigen wijze" uiting te geven aan de inspiratie die men krijgt van één van de beelden die in Papendrecht in de openbare ruimte te bewonderen zijn.
Intussen is de datum van inschrijving verstreken en zijn de werken in de vorm van een schilderij, tekening, beeld, verhaal,gedicht of foto ingediend. De inzendingen zijn het bekijken meer dan waard. Alle werken zijn momenteel tentoongesteld op de eerste verdieping van het gemeentehuis van Papendrecht. Daar zijn ze nog tot en met donderdag 10 oktober aanstaande te bewonderen en kunt u uw stem uitbrengen op uw favorieten.

Uiteraard zijn de werken ook op de finalemiddag te bewonderen. Die vindt plaats op zaterdag 12 oktober aanstaande tussen 14.00 en 16.00 uur aan het Merwehoofd op het plein vóór restaurant De Ertepeller. Ook op deze middag zal een publieksjury - net als eerder in het gemeentehuis van Papendrecht - de werken kunnen zien en beoordelen. Aan het eind van de middag worden de stemmen geteld en wordt duidelijk, welke inzendingen uiteindelijk een prijs behalen. Om 15.30 uur zal wethouder Verver de prijzen uitreiken.

Tijdens de finalemiddag kunnen mensen ook deelnemen aan de workshop "zandsculpturen maken", die om 14.00 uur begint (wees er op tijd bij). Onder deskundige begeleiding maakt u zelf of samen met anderen een beeld met speciaal zand. Bij regenachtig weer staat u droog onder een tentdoek en ook voor beschermende kleding wordt gezorgd.

Deelname is gratis en staat open voor bewoners, van welke leeftijd dan ook, uit Papendrecht en de andere Drechtsteden.

Wilt u deelnemen aan de workshop? Meld u vóór uiterlijk 11 oktober per e-mail aan bij het secretariaat van de Culturele Raad Papendrecht: w.vdhoeven@papendrecht.nl. Op de dag zelf kunt u zich ook nog op de locatie aanmelden, maar dan loopt u het risico dat er geen deelnemers meer bij kunnen.
De Culturele Raad Papendrecht hoopt u zaterdag 12 oktober aanstaande te verwelkomen als deelnemer of bezoeker en jurylid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.