Papendrechters zijn al volop bezig met project ‘’Beelden Verbeeld’’

02 september 2019
Papendrechters zijn al volop bezig met project ‘’Beelden Verbeeld’’

PAPENDRECHT - De Culturele Raad van Papendrecht (CRP) organiseert op 12 oktober het evenement ‘’Beelden Verbeeld’’ aan het Merwehoofd. Mensen van jong tot oud zijn uitgenodigd om uiting te geven aan de inspiratie die ze krijgen van één van de beelden die in Papendrecht in de openbare ruimte te bewonderen zijn.

Zie voor de uitnodiging ook de website www.cultureleraadpapendrecht.nl.

Inmiddels zijn er al heel wat Papendrechters die, ieder op hun eigen wijze, aan de slag zijn gegaan. Soms met een verhaal of gedicht, anderen met een schilderij of een beeld, maar ook met andere creatieve technieken. Fijn om te zien dat er al redelijk wat mensen zich hebben opgegeven, maar we hopen op nog meer inzendingen.

Omdat de organisatie benieuwd is op welke wijze deelnemers al bezig zijn, is ze een kijkje gaan nemen bij één van hen, nl. Bert de Coninck. Bert heeft jarenlang in de bouw gewerkt, maar hij is inmiddels gepensioneerd en hij leeft zich nu uit met verschillende creatieve projecten.

Hij werkt nog aan zijn inzending, maar vindt het leuk om nu al te laten zien waar hij mee bezig is.
Bert: “Als je een kunstwerk ziet dan kan het zijn dat het je gelijk iets zegt en dat het je aanspreekt. Er zijn ook kunstwerken die je helemaal niets doen. Net als bij cryptogrammen maken, kun je leren naar kunst te kijken en vooral de kunst aanvoelen. In dit geval proberen te ontdekken wat een kunstenaar met zijn kunstwerk bedoelt te duiden. Als je daardoor de kunst steeds beter gaat verstaan, is het steeds boeiender om er naar de kijken. Hoe behendiger ik word, hoe leuker ik het ga vinden. Voor wat mijn inzending aan de wedstrijd Beelden Verbeeld betreft, ben ik geïnspireerd door het kunstwerk Wankel Evenwicht van Lon Pennock. Dat beeld staat aan de Stellingmolen in Papendrecht. Het is een verwijzing naar woningen in de buurt.” Wat Bert zich er bij verbeeldt blijft nog even een verrassing.

Hoe zou jij een beeld verbeelden? In een gedicht, een verhaal, een schilderij of tekening? Door het maken van een foto of een beeld van klei, steen, hout of een ander materiaal? Door een dans, muziek of door zelf een levend standbeeld te zijn? Alleen of samen? Er zijn heel veel mogelijkheden.

Het zou leuk zijn als er nog meer mensen aan het project gaan meedoen.
Er kan nog tot 30 september aan het project gewerkt worden. Op uiterlijk 1 oktober moet het werkstuk ingeleverd worden.

De inschrijving staat dus nog open, want aanmelden kan nog tot 1 oktober a.s. Schrijf je dus snel in!
Met vragen en voor aanmelding kan je contact opnemen met het secretariaat van de Culturele Raad Papendrecht: w.vdhoeven@papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.