Sloepweek over Aan tafel

18 oktober 2016
Sloepweek over Aan tafel

PAPENDRECHT - Vanmorgen was het dringen bij de inschrijftafels van de Vakantie Bijbelweek de Sloep. De deuren van het gebouw van de Vrije Baptistengemeente aan de Poldermolen 7 (het oude PostNL-gebouw) stonden vanaf kwart voor 10 open. Buiten springen peuters en kleuters op het speciaal voor hen neergezette springkussen.

Anders dan andere jaren kunnen ouders, opa's en oma's of anderen (die kinderen tussen de 4 en 12 jaar wegbrachten) blijven hangen om mee te kijken naar het programma en/of een praatje te maken in de koffiecorner.  

Het thema is: "Aan tafel" wat in het decor terug te zien is, maar ook terug komt in de liederen, de sketches en de verhalen. Ook alle medewerkers van de Sloep zijn te herkennen, omdat ze een keukenschort dragen.

Op de eerste dag is het verhaal van Zacheus vertelt. Jezus eet bij hem en zorgt dat hij een ander leven krijgt. Na het verhaal kunnen de kinderen t/m groep 5 knutselen. Kinderen vanaf groep 6 doen mee aan workshops. Hier kunnen ze zich bij binnenkomst voor inschrijven.

Naast het gewone programma wat start om 10 uur, eten de kinderen op woensdag van 12:00 tot 13:00 uur pannenkoeken.

Donderdag is er 's morgens een gewone Sloep-ochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

Op donderdagmiddag zijn alle kinderen van 14:00 tot 15:15 uur welkom. Dan is er kindertheater door Matthijs Vlaardingerbroek. Matthijs heeft speciaal voor het Vakantie Bijbelweek thema "Aan tafel"  een gloednieuwe voorstelling gemaakt. Het is een voorstelling rondom het Bijbelverhaal van de verloren zoon, die zijn vader in de steek laat om de wijde wereld in te trekken. Als hij thuiskomt, staan de dorpelingen klaar om hem voor altijd weg te sturen, maar wat is dat? Het is de rennende vader die zijn zoon omarmt en hem volledig herstelt. Een voorstelling waaruit iedereen mag leren dat je altijd terug mogen komen bij God de Vader!

Tenslotte is iedereen van harte welkom op zondag 23 oktober in de afsluitende kindersamenkomst in de 1 voor 1 dienst (om 12:59 uur) in de Elimkerk, P.C. Hooftlaan 178.

De toegang voor alle Vakantie Bijbelweek activiteiten is helemaal gratis.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.