DELF-diploma voor leerlingen CSG De Lage Waard

07 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
DELF-diploma voor leerlingen CSG De Lage Waard

PAPENDRECHT - Afgelopen week ontvingen zeven leerlingen van CSG De Lage Waard het DELF-diploma; een erkend internationaal certificaat waarmee je je kennis van de Franse taal overal ter wereld kunt aantonen.

DELF staat voor Diplôme d'Etudes en Langue Française, een taalexamen dat wordt aangeboden door het Franse ministerie van Onderwijs. De training voor een DELF-diploma heeft betrekking op vier taalvaardigheden: lire (leesvaardigheid), écrire (spreekvaardigheid), parler (luistervaardigheid) en écouter (luistervaardigheid). Tijdens de training wordt de doeltaal als instructietaal gebruikt. Met het DELF-diploma kun je in Frankrijk en andere Franstalige landen colleges volgen, zonder dat je van tevoren een taaltoets hoeft te doen.

De leerlingen volgden vorig schooljaar twintig bijeenkomsten. De resultaten werden naar het ministerie in Frankrijk gestuurd waar het diploma werd opgemaakt. De zeven leerlingen die zeer enthousiast begonnen aan de training, hebben allemaal hun diploma met vlag en wimpel gehaald. De uitreiking vond plaats onder leiding van Hermien Hol, docent Frans op CSG De Lage Waard die de lessen op vrijdagmiddag geeft. “Ik ben blij met het resultaat. De leerlingen volgen deze lessen extra naast hun normale lessen, ze hebben er hard voor gewerkt en het diploma echt verdiend!”. Uiteraard werden er Franse macarons gegeten en mochten de leerlingen allemaal iemand meenemen naar de uitreiking. Inmiddels is de volgende groep alweer gestart.

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: locatie vmbo/mavo (Burgemeester Keijzerweg) en locatie havo/vwo (Vijzellaan).

Foto: Docent Hermien Hol overhandigt leerling DELF-diploma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.